• 20/04/2024

Herexamen? Vanaf maandag kan je studeren op 24 unieke locaties in vier districten

ANTWERPEN –  Stad Antwerpen biedt vanaf maandag 31 juli, tijdens de herexamenperiode, opnieuw studieplekken aan samen met STAN, het Antwerpse studentenplatform. Voor deze editie van STUDY360 openen 24 unieke Antwerpse organisaties hun deuren. Studenten kunnen nu onder meer terecht in de pop-uplocatie van Politiezone Antwerpen op de Grote Markt (zie foto).

In het totaal worden 511 studieplekken aangeboden, die een bijzonder uitzicht over de stad hebben of op een andere uitzonderlijke manier zorgen voor een beklijvende studeersessie. STUDY360 verwelkomt daarbij een bijzondere nieuwe locatie: de pop-up van Politiezone Antwerpen op de Grote Markt. Deze interactieve pop-uplocatie in hartje Antwerpen wordt omgedoopt tot een unieke studieplek voor studenten in tweede zit. Daarnaast kunnen studenten opnieuw terecht bij AMS, het Havenhuis, het Letterenhuis, FOMU, Nokia, het provinciehuis en nog zeventien andere studieplekken om samen het herexamen-leed te delen. Hier ben je welkom van maandag 31 juli tot zondag 3 september:

*DISTRICT ANTWERPEN: Antwerp Management School (AMS), Mechelseplein;  Beurs voor Diamanthandel, Pelikaanstraat, een prachtige beurszaal in het hartje van de stad; Bindus vzw, Brederodestraat: stimuleert samenwerkingen rond diversiteit, inclusie, interculturaliteit, Brouwerij De Koninck, Mechelsesteenweg: uitzicht op Koning Albertpark; Campus National, Kronenburgstraat, loftachtige locatie van Thomas More Hogeschool; De Singel, Desguinlei, de blauwe foyer met uitzicht op de Antwerpse Ring; Federale Verzekering, Generaal Lemanstraat, modern businesscenter met fijne lichte ruimtes; FOMU (Fotomuseum), Waalsekaai, het bekende museum op het Zuid; GATE15, Kleine Kauwenberg,  akoestisch afgesloten zaal Tarmac in GATE15; Havenhuis, Zaha Hadidplein, iconisch gebouw waarbij de Tall Ships aanmeren; Kavka, Oudaan, een oude school, omgebouwd tot levendig jongerencentrum; Letterenhuis, Minderbroederstraat: een plek in de Universiteitsbuurt dat het literaire archief van Vlaanderen bewaart; MCA LABS, De Gerlachekaai, coworkingspace voor de maritieme sector; Nokia, Copernicuslaan, studeren vanop de elfde verdieping met een uniek panoramisch uitzicht op onder meer de Zoo en de binnenrijdende treinen van Centraal Station; Politie Antwerpen: interactieve pop-uplocatie op de Grote Markt; Provinciehuis, Koningin Elisabethlei, architecturale blikvanger met uniek design en driehoekige ramen; Urban City, Ankerrui, coworkingplek met ruimte, licht en een fenomenaal uitzicht op ’t Eilandje; Takeoff Antwerp, Kleine Kauwberg; dé plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen; The Beacon, Sint-Pietersvliet, instituut voor technologie;

*BERCHEM: BDO, Uitbreidingsstraat. Audit, Accountancy en Consultancy.

*BORGERHOUT: Borgerhub: het voormalige vredegerecht aan de Turnhoutsebaan,  Scoutshuis, Wilrijkstraat, unieke studieplek met ontspanningsruimte in de tuin of op het dakterras.

*WILRIJK: indoor skipiste Aspen, Moerelei; QbD, Groenenborgerlaan, een consultancybedrijf voor bedrijven uit de farmaceutische, medische en biotechnologische sector.

Alle studieplekken beschikken over gratis wifi en stroompunten. Om de studenten nog meer te ondersteunen zorgen de medewerkers van een aantal locaties voor extra gastvrijheid: ontspanningsmogelijkheden, thee, water, gezonde snacks en/of hoofdtelefoons.

Om te kunnen studeren op één van deze locaties moeten studenten zich slechts eenmaal registreren op www.study360.be. (EM / Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten