• 14/07/2024

Herenthout maakt zich op voor tweedaags festival Clamotte Rock

HERENTHOUT – Ondanks de niet altijd meewerkende weergoden draait de opbouw van Clamotte Rock op volle toeren, dankzij de vele vrijwilligers. Dit tweedaagse festival dat voor de 26ste keer georganiseerd wordt combineert rock en pop in de tent met dance op een uitgebreid buitenpodium.

Zo treden onder meer Noordkaap, Guano Apes, Sons, Tourist LeMC, Channel Zero en Sons of Lioth op, terwijl de danceacts (waaronder Hypesquad, Pat Krimson, Flo Windley ft. Skyve, Murdock, Bobelicious en Chibi Ichigo) zijn. Een festival voor jong en oud dus. En ook dit jaar is er weer een skateramp met een skatecontest.

Dit alles probeert Clamotte Rock zo groen mogelijk te leveren. Uiteraard worden de pintjes in herbruikbare bekers getapt, maar ook het eten wordt op eco-friendly materiaal gepresenteerd en klaargemaakt met biogas.

Ook backstage wordt plastic zoveel mogelijk in de ban gedaan. En overal op het terrein staan verschillende vuilbakken zodat alles op een juiste manier gerecycled kan worden. er is een hele grote fietsparking met een aparte toegangsweg voor de fietsers waar geen auto’s kunnen komen.

Volgens voorzitter Sander Ooms kunnen er zo’n 8 000 bezoekers komen. Vorig jaar was men volledig uitverkocht en ook nu loopt de ticketverkoop als een trein. Het festival vindt plaats op vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei op Oosterhoven in Herenthout. Er zijn nog steeds tickets verkrijgbaar (www.clamotterock.be).

Foto’s Adrie DE KOK

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten