• 14/07/2024

Alle deelnemers

Herentals: Start uitwisselingsweek klimaatveranderingen in tropische temperaturen

HERENTALS – Vanmorgen vond de plechtige opening plaats van de Erasmusuitwisseling rond ‘Climate change and STEM education’ in de receptiezaal van hotel Karmel aan de Grote Markt in Herentals.

 GO! Herentals Campus De Vesten zet sterk in op internationalisering. Voor de vijfde keer zijn zij betrokken bij een Erasmusprojet. Campusdirecteur Tom Vandoninck haalde het in zijn openingstoespraak al aan: Op dit moment is het in Herentals tropisch terwijl het in de hoofdsteden van de deelnemende landen beduidend koeler is. Dit soort projecten zijn dus broodnodig.

Deze uitwisselingsweek is een grootschalig leerkrachtenproject tussen de landen Turkije, België, Portugal en Zweden. Er waren ook enkele deelnemers uit Oekraïne aanwezig. 35 leerkrachten gaan wetenschappelijk onderzoek voeren rond klimaatverandering, de hieraan gekoppelde gevolgen en mogelijke oplossingen in een schoolomgeving. Via deze ervaringen hopen we onze leerkrachten nog meer te versterken in hun competenties om STEM-onderwijs te integreren in klimaatveranderingsonderwerpen.

Tijdens deze week zullen de leerkrachten meerdere workshops volgen en staan er milieu-gerelateerde uitstappen op het programma. Zo komt bijvoorbeeld de universiteit uit Gent een workshop geven rondom hitte-eilanden. In een plaatselijke workshop gaan men ook laten zien hoe Herentals meehelpt in de aanpak van de klimaatverandering zoals de werken aan de Nete en onthardingen in de stad.

En buiten al die workshops zullen er ook enkele toeristische uitstapjes gedaan worden, waarbij de Belgische chocolade en bier niet vergeten zullen worden.

 Foto’s Adrie DE KOK

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten