• 24/05/2024

Herentals nam voor het eerst deel aan Wereldfietsdag

HERENTALS – Vandaag is het #Wereldfietsdag. De perfecte dag om fietsers in het zonnetje te zetten. Daarom riep de Fietsersbond op om alle fietsers in de ochtendspits een staande ovatie te geven. De Nationale Applausdag voor fietsers is elk jaar de fijnste fietsactie van het voorjaar. Voor de eerste keer nam ook Herentals deel aan de Applausdag.

’s Morgens tussen 7u30 en 8u30 stonden er over heel Vlaanderen niet minder dan 150 applausteams opgesteld om alle fietsers te verrassen met sympathiek handengeklap. Ook de pas opgerichte Fietsersbond Herentals sloeg voor de eerste keer de handen op elkaar om fietsers uit Herentals en buurgemeentes aan te moedigen tijdens hun fietstocht richting het stadscentrum. 

Leden van de Fietsersbond en sympathisanten verzamelden vanaf 7.15 uur aan de nieuwe brug over het Albertkanaal aan de kant van de Molekens. Ze moedigden de talrijke fietsers die voorbij kwamen  aan met applaus en spandoeken om hen te bedanken dat ze kiezen voor een duurzaam en klimaatvriendelijk transportmiddel.

Eva Brandwijk (N-VA), schepen van mobiliteit, was ook  aanwezig om de Fietsersbondleden en de fietsers een hart onder de riem te steken. Het nieuwe brede en comfortabele fietspad over het Albertkanaal was de gedroomde locatie voor deze applausactie.

 

Foto’s Marcel NELIS

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten