• 24/06/2024

Herentals is het decor van de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen

HERENTALS – Nog nooit in Herentals geweest? Dan zijn de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen de ideale gelegenheid om kennis te maken. Deze parel van de Kempen verrast niet alleen met zijn gezelligheid, maar heeft ook heel wat (historische) troeven in petto. De zoektochten rijgen alles netjes aan elkaar.

Van vrijdag 1 juli tot en met vrijdag 30 september kan je elke dag naar hartenlust wandelen, fietsen en geocachen in Herentals langs een uitgestippelde route. Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leer je Herentals op een sportieve manier beter kennen. In het centrum liggen de bezienswaardigheden op een zakdoek bijeen: de Sint-Waldetrudiskerk, Sint-Catharina Begijnhof, de Lakenhal, het Belfort,… Naast de rijke cultuurgeschiedenis zijn ook de bossen aan de rand een trekpleister. Dit jaar bespeelt Koen Van Assche wekelijks de beiaard van de Lakenhal. Elke zaterdag van 15 tot 16 uur kan je in de binnenstad genieten van een Beiaardconcert.

Er zijn vier zoektochtformules:

*Wandelzoektocht (vijf kilometer): de Sint-Waldetrudiskerk, het Begijnhof, de Lakenhal, het Belfort, het Augustijnenklooster, Kasteel le Paige … je kan ze hier op je eigen tempo ontdekken.

*Kinderzoektocht (vijf kilometer) met thema ‘Superhelden’: Sluwe Schurk Schelle dreigt ermee de Lakenhal van Herentals op te blazen. Schurk Schelle heeft op verschillende plaatsen in de stad dynamiet verstopt. Sluit je aan bij het Heldenteam en versla Schurk Schelle. Leef je uit als superheld in deze interactieve zoektocht op kindermaat die hetzelfde parcours volgt als de wandelzoektocht.

*Fietszoektocht (30 kilometer): deze voert je door de Kempense bossen en langs pittoreske dorpjes.

*Geocaching: een gps-wandeltoestel of smartphone en honger naar avontuur is alles wat je nodig hebt voor deze moderne schattenjacht.

Combineer de zoektochten met een bezoekje aan Hidrodoe, een interactief waterdoecentrum met meer dan 120 doe-opstellingen. Een leuke en leerrijke uitstap voor en met de kinderen. Geniet bovendien van één euro korting per persoon op de toegangsprijs op vertoon van de advertentie die je in het routeboekje vindt. Het startpunt is Grote Markt. Je kan je inschrijven bij de dienst cultuur en toerisme (op dit adres, openingsuren van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 14 uur) of in recreatiedomein Netepark, Vorselaarsebaan 56 ( openingsuren: zondag en maandag van 8 tot 19 uur).

Je krijgt een wandel-, fiets- en geocache-zoektochtenboekje, een stadsplannetje en kortingsbonnen voor bezienswaardigheden.

Leden van Gezinssport Vlaanderen en de Gezinsbond betalen tien euro voor het hele pakket, niet-leden vijftien euro. Het is gratis voor ‘Op Weg’-leden.

Foto’s: Marcel NELIS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten