• 17/06/2024

Herentals: Evangelische Kerk opent deuren – proefopstelling wordt toegelicht

HERENTALS – Iedereen heeft het wel op één of andere manier moeilijk met de coronacrisis waar we ons doorspartelen. Misschien ben je eenzaam, zit je met veel vragen, of ben je op zoek naar wat hoop en licht in deze tijd? Daarom zet de evangelische gemeenschap in Herentals zijn kerkdeur open aan de Marktgravenstraat, elke donderdag van 10 tot 12 uur. Er zal dan iemand zijn die tijd voor je maakt.

Een afspraak maken is niet verplicht. Kondig je toch liever je komst aan, dan kan dat via dennis@levendehoop.be met vermelding van je naam, datum en tijdstip dat je zal langskomen. Je kan ook bellen op woensdag van 10 tot 12 uur op 0498 04 17 14.

Er bereikten het lokaal bestuur de laatste weken heel wat vragen en opmerkingen (via het online participatie-platform, mail en een petitie in de wijk) over de proefopstelling van de verkeersfilter in Wuytsbergen-Ekelen.  Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V): ‘We hebben met veel begrip deze bezorgdheden en reacties gehoord en opgenomen. Mede daarom hebben we besloten de proefopstelling uit te stellen tot donderdag 19 november. Zo kunnen we tijdens de infosessie eerst meer duidelijkheid brengen over de proefopstelling.’

De online informatiesessie start op woensdag 17 november om 19 uur. ‘Daar gaan we dieper in op het waarom en de verschillende onderdelen van deze ingreep. Daarnaast voorzien we aan het einde van deze sessie nog tijd waar bijkomende vragen kunnen worden gesteld. Wij hopen op deze manier de buurt uitgebreider te informeren over deze proefopstelling.’  De online infosessie kan u volgen via www.pakherentalsaan.be.

 Door de coronacrisis zijn veel winkels en restaurants gesloten, maar veel handelaars zijn online bereikbaar. Je vindt ze op www.handelshart.be.

Van maandag 16 november om 7 uur tot en met zaterdag 21 november om 18 uur voert een aannemer dak-werken uit in de Kerkstraat. Tijdens deze periode staat er een grote kraan ter hoogte van Kerkstraat 6. De rijbaan wordt afgesloten voor het doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer heeft toegang tot aan de werken. Het parkeerterrein aan de kerk blijft bereikbaar.

De realisatie van de fietsostrade Herentals-Balen (F105) vordert goed. Op maandag 16 november start de aannemer met de aanleg van de fietsweg tussen de Rozenstraat en de fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals. In Koulaak, de Leliestraat, de Rozenstraat en mogelijk de Sint-Jobstraat kan er beperkte hinder zijn tijdens de aanvoer van materiaal. De straten worden niet afgesloten, maar er zal wel wat werfverkeer passeren. Ook aan de fietsbrug over de Kleine Nete en de fietsbrug over ’t Vlietje wordt er voortgewerkt. ’t Vlietje blijft onderbroken voor fietsers en voetgangers en dit minstens tot en met maandag 30 november. De routedokters van de provincie Antwerpen hebben omleidingen voorzien op het wandelknooppuntennetwerk.

Tijdens de week van de Pleegzorg, van vrijdag 13 tot zondag 22 november, zet Herentals pleegzorg extra in de kijker. Peter Bellens (CD&V), schepen van sociale dienstverlening: ‘Als Pleegzorggemeente gaat Herentals samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen, vrolijken we het stadsloket op met enkele leuke posters, stickers en vlaggenlijnen. Zo willen we onze inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap. Hebt u thuis nog een plekje vrij? Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be.’ (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten