• 14/06/2024

Herentals: de Speelbus breidt uit, bib komt tot op je stoep en bewegen met RTV

HERENTALS – De Speelbus is een mobiele speelpleinwerking in Herentals die tijdens de zomervakantie langs verschillende pleintjes en speelstraten trekt. Alle kinderen uit de buurt zijn welkom om gratis mee te komen spelen en knutselen.

Stefan Verraedt (N-VA Herentals), schepen van jeugd: ‘Doordat de Speelbus heel toegankelijk en laagdrempelig is, komen er vaak kinderen uit kwetsbare doelgroepen langs die de stad met het klassieke aanbod niet bereikt. Daarom wil het stadsbestuur meer inzetten op deze vorm van speelpleinwerking. De Speelbus breidt tijdens de zomervakantie uit van vier naar zes weken en zal ook doorheen het jaar in het straatbeeld verschijnen. Om maximaal in te zetten op de Speelbus en alle middelen aan te wenden om zo veel mogelijk kinderen te bereiken, vervangt de stad de speelpleinwerking op Diependaal door bezoekjes van de Speelbus.’ Benieuwd naar de planning van de Speelbus voor de komende zomer? Neem binnenkort een kijkje op www.herentals.be/speelbus. ‘Kinderen uit kwetsbare doelgroepen zijn uiteraard ook meer dan welkom op de gewone speelpleinwerkingen. Bij De Sjallekes komt er een extra animator in dienst om kwetsbare kinderen te begeleiden en de drempel te verlagen.’

Tijdens de jeugdboekenmaand in maart brengen de bibliotheek en vzw De Verhalenweverij coronaveilig verhalenplezier tot aan je voordeur. Op woensdag-, zaterdag- en zondagnamiddag trekt er een verteller door Noorderwijk, Morkhoven en Herentals. Hij vertelt verhaaltjes op je stoep, telkens voor één bubbel. De verhalen zijn bedoeld voor kinderen van vijf tot acht jaar, maar natuurlijk mogen broertjes of zusjes ook meeluisteren. Wil je kans maken op een gratis verhaaltje bij je thuis op de stoep? Schrijf je voor maandag 22 februari in via https://herentals.bibliotheek.be/verhalen-op-de-stoep  of aan de balie van de bibliotheek.

De bibliotheek verwerkt de aanvragen in volgorde van inschrijven en verdeelt de beschikbare vertelmomenten. Als er te veel aanvragen zijn, kan het dus zijn dat we men je  moet teleurstellen. Bent je wel bij de gelukkigen, dan krijg je in de eerste week van maart een herinneringskaartje in de bus met de datum en het uur waarop de verteller bij je thuis op de stoep staat.

 Sinds gisteren kijk je op RTV naar nieuwe afleveringen van het populaire bewegingsprogramma #samenbewegen, , maar dan onder de nieuwe naam #deKempenbeweegt. Deze vernieuwing komt er door de recente ondersteuning van Welzijnszorg Kempen en alle 27 Gezonde Gemeenten die hierbij aangesloten zijn, waaronder Herentals.  Het concept van het bewegingsprogramma #samenbewegen op RTV blijft behouden in de nieuwe reeks: twee keer per dag, om 10u30 en 15 uur, op een laagdrempelige manier een kwartier bewegen vanuit uw woonkamer.

 Begin januari ging de eerste fase van de vaccinatiecampagne van start. Deze focust op de woonzorgcentra. In Herentals startten de vaccinaties vandaag in WZC Vogelzang, zaterdag volg WZC Bremdael en in de laatste week van januari WZC Sint-Anna. Deze data zijn onder voorbehoud. Bij een uitbraak in een WZC worden de vaccinaties daar uitgesteld. (EM / Afbeelding stad Herentals)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten