• 20/06/2024

‘Here We Are’ in Mol, openluchtrestaurant, wafelbak, Fiberklaar

MOL – Op vrijdag 5 augustus toont Cultuurcentrum Mol de film ‘Here We Are’ in openlucht. De film start om 22 uur op de binnenkoer van De Zwaan, Markt 28. Vanaf 21 uur openen de deuren en ben je welkom voor een drankje. De toegang is gratis. Bij slecht weer verhuist de voorstelling naar Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2.

Tamara heeft eindelijk een instituut gevonden waar haar inmiddels volwassen autistische zoon Uri de juiste aandacht en zorg kan krijgen. Haar opvatting over het opvoeden van haar zoon verschilt echter drastisch van die van haar ex-man Aharon, een werkloze designer van middelbare leeftijd, bij wie Uri nog altijd in huis woont. Aharon wil Uri zolang mogelijk bij zich houden en hem de routine blijven bieden die zijn leven beheersbaar maakt. Als Uri niet weet wat hij moet vinden, denken of zeggen, bedenkt Aharon het wel voor hem. Hij kookt zo vaak als Uri wil diens lievelingsmaaltijd en laat hem de hele dag naar zijn favoriete film kijken, The Kid (1921) van Charlie Chaplin. Aharon verzet zich met alle kracht tegen Uri’s opname: eerst passief, uiteindelijk zeer actief. Here We Are is een subtiel, ontroerend en empathisch drama te zijn dat afrekent met de Hollywoodclichés over autisme, en dat vooral de verhouding tussen vader en zoon centraal stelt. De hoofdrollen worden gespeeld door Shai Avivi, Noam Imber en Smadi Wolfman. Op vrijdag 19 augustus wordt in openlucht de film ‘Promising Young Woman’ vertoond, oscarwinnaar voor beste scenario in 2021.

Op zaterdag 13 augustus tovert de wereldwinkelploeg het Santo Tomásplein om tot een echt pizzarestaurant. Je bent er welkom tussen 17.30 uur en 21 uur. Inschrijven kan tot en met dinsdag 9 augustus via https://forms.gle/RZ8uXgj6Ms6vGHsf9. Je kan kiezen tussen gewoon of veggie. Volwassenen betalen zestien euro, een kinderportie kost tien euro, een dessert inbegrepen. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard.

De opbrengst van de Fairtrade zomerrestaurants gaat naar de kinderrefter in Santo Tomás (Nicaragua), de vrouwenwerking in Kara Kara (Niger) en de zelfpluktuin van Transitie Mol – Balen. Op zaterdag 17 september organiseert de wereldwinkelploeg een Fairtrade takeaway met (h)eerlijke groentepasta (veggie). Door de dakwerken aan het Wereldhuis kan er die dag geen live restaurant plaatsvinden.

De vrijwilligers van de serviceflats bakken op maandagen 8 en 15 augustus wafels. In de namiddag kan je in de hoofdingang van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove een wafel kopen voor 0,50 euro. De vrijwilligers maken de wafels volledig zelf: het deeg maken, de wafels bakken, verkopen,… Elke maandag in juli waren de wafels uitverkocht (zie foto).

Ben jij al ingeschreven voor de gratis glasvezelaansluiting (fiberaansluiting) van het netwerkbedrijf Fiberklaar? Je hebt nog de tijd tot maandag 8 augustus. Meld je aan via www.fiberklaar.be/mol. Belangrijk: het project start pas als twintig procent van de potentiële gezinnen zich op tijd aanmeldt.

 

In totaal krijgen 14 000 gezinnen in Mol de kans op een gratis huisaansluiting. Een aansluiting verplicht je tot niets, maar geeft je nu of in de toekomst de kans om een abonnement af te sluiten met één van de deelnemende telecomproviders. Glasvezel garandeert je stabiel en supersnel internet. Fiberklaar rolt in een eerste fase fiber uit in het centraal gelegen gebied van Mol. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten