• 27/05/2024

Heraanleg fietsostrade F1 in de Groenstraat in Mortsel

MORTSEL/HOVE – De provincie Antwerpen verbetert samen met de stad Mortsel en de gemeente Hove de fietsostrade F1 Antwerpen-Brussel. Het traject is volledig befietsbaar en bewegwijzerd. In Mortsel verdwijnen nu de laatste kasseien van de F1.

De brug in de Groenstraat krijgt asfalt en de straat wordt een fietsstraat, kortom: vlotter, veiliger en comfortabeler voor alle fietsers. De provincie Antwerpen coördineert het project als onderdeel van de optimalisatie van de volledige F1. Mortsel en Hove zorgden voor de aanstelling van de aannemer en de uitvoering van de werken die op 140 000 euro geraamd worden en waarvoor de lokale besturen een Fietsfondssubsidie voor de gehele kost aanvragen.

De heraanleg van de Groenstraat in Mortsel is een ingreep die kadert in de volledige optimalisatie van de F1. Verder plant de provincie Antwerpen een project in de Jordaenslei in Morstel, samen met het kruispunt Molenstraat en C. Koningslaan. Ook de Kasteelstraat in Hove staat op de planning. Op langere termijn werkt de provincie Antwerpen samen met de gemeente Duffel en de stad Mechelen nog aan enkele knelpunten.

De werken starten op 13 mei. Vanaf dan volg je als fietser een omleiding van 400 meter, wat overeenkomt met ongeveer een minuutje en half extra fietsen.
Fiets je vanuit Hove/Mechelen, neem dan Hoverheide naar de Mechelsesteenweg. Via de Mortselveldenlaan kom je terug op de F1.
Vanuit Mortsel/Antwerpen volg je de omleiding via de Sint-Benedictus-, Wouw- en Leliestraat. Via de Kapel- en Edegemsestraat kom je weer op de F1.
Affiches en bewegwijzering geven de omleiding aan. De affiches hangen aan beide uiteinden van de omleiding. Ook bij verschillende aantakkingen van de omleiding vind je de affiches met de route van de omleiding.

Het einde van de werken kan sterk afhangen van de weersomstandigheden, maar ze duren normaal tot half juli. 

Foto provincie Antwerpen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten