• 20/06/2024

Help het FOMU met feuilletonfoto’s, geen doorgaand verkeer in Quellinstraat

ANTWERPEN – Vandaag begonnen aan het stadspark de voorbereidende werken voor de volledige heraanleg van de as Maria Theresialei – Quellinstraat en de Van Ertbornstraat. Die heraanleg moet eind 2022 achter de rug zijn.

Tot eind dit jaar zullen passanten op het kruispunt aan het stadspark en de Quellinstraat rekening moeten houden met omleidingen. Dat is het gevolg van de werken die vandaag van start gingen, en die de integrale heraanleg van de hele as richting de de Keyserlei en Rooseveltplaats inluiden. Voetgangers zullen steeds door de Quellinstraat kunnen, maar voor fietsers wordt een omleiding voorzien via de Frankrijklei of de Korte Herentalsestraat. Doorgaand gemotoriseerd verkeer is niet mogelijk. De parking Q-Park Keyserlei blijft via de Quellinstraat bereikbaar.

Koen Kennis (N-VA), schepen voor middenstand en mobiliteit: ‘De nieuwe infrastructuur zal winst opleveren voor alle verkeersdeelnemers, met een vlottere doorstroming van het openbaar vervoer, en in het bijzonder oog voor het comfort en veiligheid van voetgangers en fietsers. Voor die laatsten leggen we een fietsverbinding aan tussen het zuiden van de stad tot aan Park Spoor Noord. Eens de Quellinstraat afgewerkt, beginnen we aan een fietspad door de Van de Wervestraat tot aan de Ellermansstraat. ’ Districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA): ‘De bestaande infrastructuur in die drie straten is tot op de draad versleten. Behalve verkeersmaatregelen plannen we ook meer groen, zodat winkelen er aangenamer moet worden dan nu het geval is. Zo komt er stilaan een einde aan de metamorfose die de omgeving van de de Keyserlei de afgelopen jaren onderging.’

Via het crowdsourcing-project ‘Iedereen Benoemd/t’ doet het FOMU beroep op het publiek om te helpen bij het registreren van foto’s van BRT-feuilletons uit de jaren ’60 en ’70.

De beelden werden gemaakt op de set van de televisieseries Kapitein Zeppos, Midas, Axel Nort, Circus Ronday, Johan & De Alverman, Keromar, De Tijdcapsule, Zanzibar en Tijl Uilenspiegel. Wie of wat herken jij op de beelden? Chris Lomme en Senne Roufaer zal wel haast iedereen herkennen, maar wie of wat herken je nog? Help het FOMU om deze beelden te registreren. Zo kan men deze beelden mét alle info bewaren voor de toekomst.

Alle beelden zijn gemaakt door Louis Artus tijdens de opnames van klassieke jeugdfeuilletons. Artus werkte begin jaren ’60 als cameraman voor het productiehuis Universal Video, dat door de toenmalige BRT jaar na jaar werd ingeschakeld voor de opnames van jeugdfeuilletons. Artus nam zowel setfoto’s voor boeken die door De Standaard werden uitgegeven, als ‘backstagefoto’s’ die hij na de opnames als souvenir aanbood aan de crew.

Je kunt het FOMU helpen met het registreren van deze foto’s op het platform DoeDat. Surf naar https://www.doedat.be/?lang=nl_BE.  Maak een account aan of log in als je al een account hebt. Is het de eerste keer dat je mee doet? Lees dan de handleiding en invulinstructies. Klik op ‘START’ en start met invullen. Herken of weet je iets over het beeld? Vul dan de corresponderende velden in. Als je niet direct iets kan invullen kan je gewoon naar het volgende beeld gaan door te klikken op ‘Overslaan’. (EM / Foto Louis Artus)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten