• 24/07/2024

Heleboel verkeersingrepen in de stad Lier tijdens de maand januari

LIER – Tijdens de maand januari zijn er een heleboel verkeersingrepen in de stad Lier. Een overzicht:

Vanaf maandag 4 (9 uur) tot uiterlijk vrijdag 8 januari (16 uur) voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken aan het wegdek uit ter hoogte van Mechelsesteenweg 325. Om de werken veilig en vlot te laten verlopen, wordt het verkeer geregeld door middel van tijdelijke verkeerslichten. Tussen maandag 4 en vrijdag 22 januari zal de stad Lier de grachten ruimen op de Beukheuvel tussen nr. 8 en 16. Deze werken worden uitgevoerd op weekdagen tussen 9 en 15 uur. Het verkeer zal gedurende deze periode geregeld worden door middel van  tijdelijke verkeerslichten.

Van maandag 4 (9 uur) tot uiterlijk woensdag 6 januari (16 uur) wordt het Koningsplein tussen Eikenboslaan en Mechelbaan afgesloten voor nutswerken van Fluvius. Het betreft het parkinggedeelte van het Koningsplein. Er geldt een parkeerverbod. Fietsers en voetgangers kunnen door. Op maandag 4 januari wordt tussen 9 en uiterlijk 17 uur de Mechelbaan aan nr. 1 afgesloten voor nutswerken van Fluvius. Fietsers en voetgangers kunnen door. Er wordt een omleiding voorzien via Sander De Vosstraat, Putsesteenweg, Lierbaan en Soetewei (en omgekeerd).

Vanaf dinsdag 5 januari (9 uur) tot uiterlijk vrijdag 8 januari (16 uur) wordt de Eikenboslaan tussen Koningsplein en halfweg parking De Laag afgesloten voor nutswerken van Fluvius. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk vanuit richting Sint-Antoniuslaan. Vanaf daar is ook parking De Laag bereikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen door. Vanaf woensdag 6 januari (9 uur) tot en met vrijdag 30 april wordt, naar aanleiding van het plaatsen van een werfinrichting ter hoogte van Begijnhofstraat 25, éénrichtingsverkeer ingevoerd tussen Bles en Kanunnik Davidlaan. Verkeer richting Kanunnik Davidlaan wordt toegelaten. Fietsers kunnen door in beide richtingen. Tussen Kalkovenstraat en Kanunnik Davidlaan wordt de fietsstraat opgeheven en een woonerf ingesteld.

Op donderdag 7 januari wordt tussen 9 en uiterlijk 15 uur éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Antwerpsestraat tussen Kruisbogenhofstraat en Anton Bergmannlaan voor werken ter hoogte van nr. 138. Verkeer richting Anton Bergmannlaan wordt toegelaten. Er wordt een omleiding voorzien via Anton Bergmannlaan, Frederik Peltzerstraat, Kartuizersvest. Fietsers en voetgangers kunnen door. Van donderdag 7 januari (9 uur) tot en met vrijdag 8 januari (16 uur) worden er nutswerken van Fluvius uitgevoerd in de Sint-Antoniuslaan. Hiervoor zal er ter hoogte van de Herenboslaan éénrichtingsverkeer, uitgezonderd voor fietsers, ingevoerd worden. Verkeer vanuit de Herenboslaan is toegelaten. Fietsers en voetgangers kunnen door.

Op vrijdag 8 januari wordt tussen 9 en uiterlijk 15 uur de Kartuizersvest aan nr. 47 afgesloten voor een levering met lift. De straat wordt tussen Antwerpsestraat en Parelstraat opengesteld voor plaatselijk verkeer in twee richtingen, doodlopend aan nr. 47. Fietsers dienen af te stappen, voetgangers kunnen door. Er geldt een parkeerverbod.  Op zaterdagen 8, 16, 23 en 30 januari en op zondag 10 januari wordt de smalle Antwerpsestraat, ook voor fietsers, afgesloten van 13 tot 18 uur naar aanleiding van de solden-periode. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten