• 23/06/2024

Hele reeks gratis optredens, kinderanimatie en sport in de negen districten

ANTWERPEN – Op maandag 11 juli zijn er de traditionele optredens op de Grote Markt, maar voordien vieren ook alle Antwerpse districten het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Ze bieden een resem gratis activiteiten aan, met zeer veel muziek en kinderanimatie. Een overzicht:

*ANTWERPEN: Het volledige weekend van 9 en 10 juli, telkens vanaf de voormiddag, is er een uitgebreid gratis openluchtfestival in het groene hart van de stad. Iedereen is welkom om te genieten van optredens van onder meer Camille, Mama’s Jasje, Flo Windey, Shoarma Soundsystem met Hakim Chatar en allerlei sportieve en feestelijke randanimatie voor alle leeftijden. (https://www.antwerpen.be/info/57581f019eb4429dfe41773b/kom-mee-feesten-in-het-stadspark)

*BERCHEM: Op zaterdag 9 juli treden De Kreunaers op. Deze tributeband brengt een ode aan De Kreuners op het Tramplein, vanaf 16 uur.  (https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-berchem-1/nieuws/vlaanderen-feest-met-de-kreunaers)

*BERENDRECHT-ZANDVLIET-LILLO: Op zaterdag 9 juli staat de evenementenweide aan het Booswegske in Berendrecht in het teken van een feestelijk muzikaal programma, met onder meer in de vroege namiddag meezingers voor kinderen en ‘s avonds kleppers als Raymond van het Groenewoud en Get Ready met liveband. Daarnaast is er ook eten, drank en kinderanimatie. (https://www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/vlaanderenfeest)

*BORGERHOUT: Op zaterdag 9 en zondag 10 juli, telkens vanaf 13 uur, vindt in het Te Boelaarpark (kant speeltuin) Festival Flandrien plaats, een familiefestival voor de buurt met heel wat optredens, dj’s en kinderanimatie. Heel het weekend staat er talent uit de buurt op het podium. De optredens op zondag staan in het teken van Vlaanderen Feest! (https://www.antwerpen.be/info/5f06d72994a517e81d2a4a92/festival-flandrien-in-te-boelaarpark-1)

*DEURNE: Op zondag 10 juli vindt de ‘Argenta Classic – 2 Districtenpijl Deurne-Ekeren’ plaats. Tijdens de koers geniet jong en oud aan het podium in het begin van de Frank Craeybeckxlaan van verschillende artiesten. Zannemie, Shift-Lock, Dries en de Belgen en The Great Pretenders Rock zorgen voor de nodige sfeer en ambiance.( https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-deurne-1/nieuws/vlaanderen-feest-in-deurne-op-10-juli)

*EKEREN: In Hof De Bist is er op donderdagavond 7 juli een gratis lezing door Mira Feticu. Daarnaast is er de Districtenpijl. Tot aan de aankomst in Ekeren kan iedereen op het Kristus-Koningplein de koers volgen op een groot scherm en ondertussen genieten van enkele terrasconcerten, met als afsluiter Cleymans & Van Geel.  De bib organiseert tal van evenementen die in het teken staan van wielrennen. (https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-ekeren-1/nieuws/vlaanderen-feest-in-ekeren)

*HOBOKEN: Op zondag 10 juli vindt vanaf 15 uur in park Sorghvliedt nabij kasteel Sorghvliedt een familiedag plaats, met optredens van De Planken en Barbara Dex (zie foto) en een barbecue. (https://www.gravenhof.org/nl/event/94468/met-de-planken-en-barbara-dex-groep-)

*MERKSEM:  Tijdens Merksem Feest Junior op vrijdag 8 juli trakteert het district de jongste Merksemnaren op doe-activiteiten en voorstellingen. Er is een bar en er staan foodtrucks. ’s Avonds is er Merksem Zingt: vier uur lang meezingen met klassiekers. (https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-merksem-1/zomer-in-mxm/8-7-merksem-feest-en-zingt)

*WILRIJK:  Op zaterdag 2 juli is er een openluchtconcert op de Bist. Dit jaar geven Radio Oorwoud (straffe kindermuziek over de natuur) en johan Verminnen het beste van zichzelf.( https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-wilrijk-1/detail/wilrijk-feest-met-johan-verminnen-en-radio-oorwoud). (EM / Foto CC Deurne)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten