• 19/05/2024

HelderRijk in Essen is wonderlijke ervaring voor jong en oud, Winter in Arboretum

ESSEN – Vanavond vond de officiële opening plaats van HelderRijk in Essen. Je kan er nog terecht tot 22 uur.  Ook morgen zaterdag 30 december kan je genieten van het gratis lichtspektakel. Door de vele regen van de afgelopen dagen is het aangeraden om stevige wandelschoenen of laarzen aan te doen.

HelderRijk in sportpark Hemelrijk staat in het teken van een magisch licht- en klankspektakel. HelderRijk is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Voor HelderRijk ging de gemeente in zee met Winten & Van Hostauijen, de makers van onder meer De Grote Schijn. Ze zijn het creatieve brein achter de eerste editie van HelderRijk. Bezoekers kunnen zich dus verwachten aan een professioneel georganiseerde lichtshow.

Het hele park (Moerkantsebaan 34) is verlicht met verschillende lichtbundels en wordt begeleid door meeslepende klanken die het spektakel af maken. Het is een totaalbeleving waar licht en muziek centraal staan.

 Met het lichtspektakel wil Essen opnieuw mensen samenbrengen tijdens de eindejaarperiode met een belevingsmoment voor jong en oud. HelderRijk is gratis en daarom toegankelijk voor iedereen. Alle bezoekers kunnen nagenieten met een hapje en drankje bij de eetstandjes. Helmut Jaspers (Vooruit), schepen van cultuur: ‘Met dit lichtspektakel hopen we om ook tijdens de donkerste dagen van het jaar letterlijk een lichtpunt te voorzien voor onze inwoners en ver daarbuiten. We willen de mensen samenbrengen om te genieten van een magische sfeer in eigen gemeente. HelderRijk is gratis en zo toegankelijk voor iedereen.’

De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de vele winterbloeiende planten. Coniferen en groenblijvers maken zich op voor het seizoen. Bessen, bottels en maretak zorgen voor dat tikje kerstgevoel. En de toverhazelaars, die zijn werkelijk betoverend. De eerste bloeien al tijdens de kerstvakantie, en gaan spectaculair door tot eind februari. Maar er is meer.

In de kerstvakantie verwent Arboretum Kalmthout kinderen en hun familie met een winterspeurtocht over de te gekke kat Hobbel. Sluipend, met sprongetjes, van de hak op de tak, op zoek naar leuke verstopplekjes en opdrachtjes. Met je speurkaart in de hand, wordt samen buitenspelen deze kerstvakantie héérlijk. Klaar met speuren? Dan wacht je nog een laatste, leuke verrassing om mee aan de slag te gaan, thuis of in de cafetaria. Doe je winterjas en je laarzen of stapschoenen aan, en beleef tijdens de kerstvakantie enkele uurtjes buitenplezier. Ideaal voor kinderen tussen vier en tien jaar, én hun familie.

Een feestelijke eindejaartraditie wil dat een kus van een geliefde onder een maretakkenbol gegarandeerd geluk brengt. Ook in Arboretum Kalmthout zorgen deze kerstvakantie de maretakken voor geluk en romantiek. De perfecte gelegenheid dus om deze winter vrienden en familie het allerbeste toe te wensen in de frisse buitenlucht, onder de magische maretak. Kom kussen, knuffelen, neuzeneuzen … Bij de oude maretakken in de tuin vertelt men je meer over de aantrekkingskracht van deze wondermooie half-parasiet op mens en dier.

Vier fotografen fotografeerden een jaar lang de allermooiste plekjes in de tuin van Arboretum Kalmthout. Het resultaat van hun werk doorheen de vier seizoenen is te bewonderen in een fototentoonstelling in de galerie. De meest sprekende beelden kregen een plekje in een gedrukte jaarkalender 2024, die te koop is in de cadeau- & boekenshop. De foto’s zijn gemaakt door Myriam Luyckx, Mark Mertens, Mario Valkenborg en Ivo Schut. Het arboretum Kalmthout is vrij toegankelijk, elke dag van 10 tot 17 uur behalve op maandag 1 januari 2024. (EM / Foto’s Gemeente Essen en Arboretum Kalmthout)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten