• 23/04/2024

Pink Painter

‘Helden van Antwerpen Noord’ werden vanmiddag onthuld

ANTWERPEN – In juli werd de Halenstraat tijdelijk een hippe Street Art Zone. Zo kreeg de betonnen spoormuur in de Halenstraat gaandeweg een nieuw, kleurrijk uitzicht. Tijdens graffiti-workshops konden creatievelingen van alle leeftijden de muur gebruiken als canvas. Vanmiddag werd dit street art project feestelijk afgerond. De Antwerpse artieste Pink Painter maakte een meterslange blikvanger met als thema ‘Helden van Antwerpen Noord’.

De onthulling gebeurde in de Halenstraat, aan de spoorwegberm, vlak naast de watertorens.  Een verrassend ontwerp met oog voor een sportieve oud-inwoner van de Seefhoek. Professionele graffiti-artieste Pink Painter legde de laatste hand aan deze permante, artistieke eyecatcher voor de buurt. 

Pink Painter is de alias van Jasmine Roemendael, een Antwerpse artieste die zich specialiseert in letterkunst en 3D. Kleur, beweging en een speels kantje zijn vaak terug te vinden in haar werk. Ze zoekt naar opportuniteiten om positieve boodschappen de wereld in te sturen en is bedreven in portretten en creatieve verbindende elementen.

Meer informatie over de street art zones via https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-antwerpen-1/cultuur/werk-deze-zomer-mee-aan-straatkunst-in-tijdelijke-street-art-zonesDe street art zones worden georganiseerd in samenwerking met ErfgoedLab, in het kader van ‘Geheugen van Stuivenberg’ en kunstenorganisatie Wallin’.

 

Foto’s Ronny Mullens

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten