• 24/06/2024

Hayat Bentouhami

Hayat Bentouhami legt eed af als raadslid

EDEGEM – Enkele weken na de eedaflegging van Veerle Van Caeneghem heeft Lijst voor Edegem een tweede nieuw gezicht in haar fractie: Hayat Bentouhami. Zij vervangt Vera Hans in het Bijzonder Comité Sociale Dienst vanaf juni. “De strijd tegen armoede ligt me bijzonder na aan het hart.”

Vera Hans nam eind vorige maand afscheid van haar bloeiende cateringzaak Mama Lola: “Dat was een moeilijke beslissing, maar één die ik moest nemen. Het spijtige gevolg is dat ik de samenkomsten van het Bijzonder Comité Sociale Dienst niet meer kan bijwonen. Deze gaan, in tegenstelling tot de gemeenteraad, overdag door. Als werknemer in dienstverband is de combinatie voor mij moeilijker.” Vera blijft nog wel gemeenteraadslid.

Het Bijzonder Comité Sociale Dienst is minder gekend voor heel wat mensen, maar het vervult een belangrijke taak. Dit comité beoordeelt op welke manier het OCMW ondersteuning zal bieden aan kwetsbare gezinnen.

Hayat is 35 jaar, epidemiologe aan de Universiteit Antwerpen en mama van twee kindjes. Ze groeide op in Mechelen en Antwerpen-Noord. “Als vrouw met migratieachtergrond heb ik veel wateren doorzwommen om te staan waar ik nu sta. De strijd tegen armoede, thema’s als diversiteit en gelijke kansen liggen me dan ook bijzonder na aan het hart. In het Comité kom je rechtstreeks in aanraking met heel wat uitdagingen op vlak van armoede, maar kan je ook een deel van de oplossing zijn. Ik vind het dan ook een hele eer en een mooie kans om Vera de komende periode nog te vervangen als raadslid.”

“Ik wil de collega’s binnen het comité, de voorzitter en de maatschappelijk assistenten ontzettend hard bedanken voor de samenwerking”, aldus nog Vera Hans.

Foto’s gemeente Edegem

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten