• 27/05/2024

Hasta la Pasta Takeway Cafe, nieuw shoppingfestival in Mol, haal je gele doos af

MOL –  Hasta La Pasta in Mol lanceert een gloednieuw concept: het Hasta La Pasta Takeaway Café. Wie pastasaus bestelt, kan bij het afhalen rustig nog een glaasje drinken in de nieuwe Baobar aan de Wereldwinkel, Santo Tomásplein 1.

Bestel hier je pastasaus om thuis op te eten uiterlijk op zaterdag 9 september of  tot het maximum aantal porties bereikt is. 

 Op zaterdag 16 september kan je dan tussen 10 en 17 uur je bestelling afhalen. Per literpot saus betaal je vijftien euro. Ook nu gaat de opbrengst naar projecten in zusterstad Santo Tomás en Managua, Nicaragua.

 Via het bestelformulier kan je ook ongekookte (gewone of volkoren) pasta en een bijpassend Fair Trade wijntje bestellen. Men voorziet ook vegetarische porties boordevol verse groentjes. Loop zeker ook eens binnen in de Wereldwinkel. Bij mooi weer wordt het Takeaway Café uitgebreid met een zomers terras.

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober gaan ‘shoppen’ en ‘muziek’ hand in hand op het nieuwe Shoppingfestival.

Tijdens het Weekend van de Klant, een organisatie van Unizo, komen handelaars naar buiten in het verkeersvrije Centrum van Mol. In elke straat kan je bovendien naar livemuziek luisteren. Zaterdag heten de handelaars je welkom tussen 9.30 uur en 18 uur, zondag tussen 10 en 17 uur.

Alle nieuwe 65-plussers in eerstelijnszone Balen, Dessel, Mol en Retie (Baldemore) ontvangen vanaf zondag 1 oktober een brief voor het afhalen van hun ‘gele doos’. De doos bevat alle belangrijke levensreddende medische info voor de hulpdiensten.

 Je kleeft een sticker op de deur zodat hulpdiensten weten dat je deze doos in de koelkast bewaart. Ook inwoners met een chronische ziekte of beperking mogen gratis een gele doos afhalen.

 Vanaf 1 oktober zijn de dozen beschikbaar bij de apotheek in je buurt. Heb je al een gele doos? Kijk je medische gegevens dan zeker na, want ze kan je leven redden.

De gele doos is een herkenbare gele bewaardoos. De doos bevat belangrijke levensreddende medische info voor de hulpdiensten bij een dringende interventie. De doos wordt bewaard in de koelkast omdat dit een gemakkelijk vindbare plaats is voor hulpdiensten. Een sticker aan de binnenkant van de voordeur laat hulpverleners weten dat de gele doos in de koelkast zit.

 Wat zit er in de gele doos? Een medisch fiche en een medicatieschema. Inwoners vullen die zelf in of vragen hiervoor hulp aan hun mantelzorger, apotheker, huisarts, hulpverlener. Een sticker om aan de binnenkant van de voordeur te kleven. Info over chronische ziekte. Een kopie van de identiteitskaart (inwoners voegen deze zelf toe). Een fiche vermiste personen.

Alle 65-plussers, chronisch zieken en personen met een beperking kunnen de gele doos gratis afhalen. De nieuwe instroom van 65-plussers ontvangt hiervoor een brief die ze bij de apotheker of een afhaalpunt in hun gemeente afgeven in ruil voor de doos.

 Het Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie (RPO) Kempen lanceerde in 2021 de gele doos met steun van Welzijnszorg Kempen en de provincie Antwerpen. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten