• 20/05/2024

Half miljoen euro voor 31 extra plaatsen in het BO in onze provincie

ANTWERPEN – Ben Weyts (N-VA, zie foto), Vlaams minister van Onderwijs, investeert in onze provincie meer dan 530 00 euro in extra plaatsen in de klas.

Zo worden er dit schooljaar 31 plaatsen in vier scholen over gans de provincie gecreëerd. De infrastructuurmiddelen komen uit een projectoproep die Weyts net voor de zomer lanceerde om scholen op korte termijn bijkomende capaciteit te bieden voor kinderen met type 2, 3 of 9, wanneer die scholen minstens zeven extra leerlingen opnemen.

Daarnaast zet Weyts ook in op de bouw van gloednieuwe scholen om extra plaatsen in de klas te realiseren.

Weyts: ‘We doen ongeziene inspanningen om voor elk kind een kwaliteitsvolle plaats in het onderwijs te garanderen. Het buitengewoon onderwijs is soms ook gewoon de beste plaats voor heel wat kinderen.’

In de provincie Antwerpen komen er extra plaatsen in één school uit het buitengewoon basisonderwijs en drie in het buitengewoon secundair onderwijs.

Daarnaast zijn er structurele maatregelen zoals een snelle procedure om extra mobiele units te zetten of de klassieke infrastructuurmiddelen die voor extra capaciteit zorgen.

Weyts: ‘Voor het eerst heeft de capaciteitsmonitor ook specifieke aandacht voor het buitengewoon onderwijs.’

‘We geven prioriteit aan deze doelgroep om op middellange termijn 1 000 extra plaatsen te creëren in Vlaanderen.’

‘Deze Vlaamse regering heeft eindelijke een sterke focus op ons buitengewoon onderwijs. We zetten alle zeilen bij om extra plaatsen te realiseren.’

‘We mobiliseren zoveel mogelijk mensen én middelen om de meest kwetsbare kinderen en jongeren een juiste plaats te kunnen geven.’

Over heel Vlaanderen bekeken gaat hem om een subsidie van vijf miljoen euro, goed voor ruim 330 plaatsen in 24 scholen. Dit zijn de bijkomende plaatsen in onze provincie:

*acht plaatsen SO type 3 in GO! SBSO Groenlaar in Rumst (subsidie: 133 392 euro).

*acht plaatsen SO type 3 in De Leerexpert Burchtse Weel in Antwerpen Linkeroever (140 168 euro).

*zeven plaatsen SO type 3 GO! SBSO Zonnebos in Schilde (122 647 euro).

*acht plaatsen BAO type 2 VBSBO De Sprankel in Mechelen (134 536 euro). (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten