• 14/07/2024

Grotere speeltuin in Wanninckhovepark Wilrijk, podcastwandeling in Merksem

WILRIJK – In het Wanninckhovepark (’t Neerhofke) in Wilrijk bouwt het district vanaf juni een nieuwe en grotere speeltuin voor kinderen tot twaalf jaar.

Hans Ides (CD&V), districtsschepen van jeugd: ‘Na de nieuwe pluktuin, de aanpak van het voetbalveldje en de bloemenweide is dit de volgende stap in de verfraaiing van dat stukje Neerland. We kiezen er na inspraak van de buurt bovendien bewust voor om de speeltuin uit te breiden en ook meer banken te zetten.’

Zowel voor de jongsten, de oudsten maar ook alle kinderen daartussenin, voorziet de nieuwe speeltuin in uren plezier. Om te zorgen dat de kinderen van elke leeftijdsgroep zich kunnen uitleven, wordt de speeltuin in verschillende zones aangelegd.

Voor de kleinsten wordt er heuse ontdekkingszone op een speelboerderij met een schuurtje, veerfiguren en een ooievaarsnest voorzien.

Mag het al wat avontuurlijker voor de wat oudere kinderen? Tussen hoge palen komt er een klim- en klauterparcours met een ooievaarsnest centraal in de constructie.

Ook de twaalfjarigen worden niet vergeten. Een grote toren met tunnelglijbanen, een vogelnestschommel en een klim-en klauterparcours vervolledigen de speeltuin. De werken staan gepland om te starten half juni. De speeltuin zou, zonder oponthoud door weers- of onvoorziene omstandigheden, tegen het einde van juli klaar moeten zijn.

Van morgen 29 mei tot en met zaterdag 3 juli kunnen Merksemnaren via de foto- en podcastwandeling ‘Talk of the Town’ verhalen uit hun buurt ontdekken. Twintig Merksemnaren vertellen wat de wijk waar ze wonen voor hen betekent, wat hun favoriete plek is en welke bijzondere herinneringen ze maakten in Merksem. Kortom, wat er in Merksem voor zorgt dat ze zich er thuis voelen.

Fotograaf Artino maakte portretten van de vertellers, die op grote panelen langs de route worden getoond. De verhalen zelf werden in een podcast gegoten. Geïnteresseerde wandelaars kunnen de route via de izi-TRAVEL-app volgen door de QR-code op één van de panelen te scannen. De wandeling start in het Bouckenborghpark, is volledig gratis en rolstoeltoegankelijk. Wie morgen de wandeling doet wordt onderweg op verschillende locaties verrast door artistieke intermezzo’s.

Laura Greffe van Curieus:  ‘Met Talk of the Town Merksem willen we de buurtbewoners dichter bij elkaar brengen, ervoor zorgen dat ze elkaar leren kennen. Verhalen vertellen is hier hét ultieme bindmiddel voor verbinding en ontmoeting tussen de Merksemnaren. De verhalenroute is een mooie combinatie van verschillende artistieke disciplines: vertellende portretten en beeldende podcasts. Dat maakt het project zo bijzonder en toch herkenbaar.’

Voor Talk of the Town sloegen verschillende Merksemse organisaties de handen in elkaar: Curieus, District Merksem, City Pirates, Jongerencentrum Bouckenborgh, Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok en Kras Merksem. (EM / Foto District Wilrijk)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten