• 14/06/2024

Grote Schijn vanaf morgen opnieuw in Rivierenhof met Erik Van Looy als ambassadeur

DEURNE – Ook dit najaar komt De Grote Schijn opnieuw naar het Rivierenhof in Deurne. Al voor de vijfde keer word je tijdens een adembenemende voorstelling ondergedompeld in een magische wereld waar technologie, muziek en natuur één worden. Je ontdekt er al wandelend verrassingen achter elke boom en valt van de ene verbazing in de andere.

De organisatoren beloven voor deze speciale jubileumeditie een nieuw innoverend totaalspektakel. Véél willen ze nog niet verklappen – want De Grote Schijn moet je vooral beleven – maar ze kunnen al wel meegeven dat voor dé apotheose van de twee kilometer lange wandeling je getuige zal zijn van een intens en magisch spektakel en dat je getrakteerd zal worden op de klanken van een 150-koppig koor onder leiding van dirigent Hans Primusz. De trillingen van hun stemmen worden in real time omgezet in licht en kleur. De hele omgeving zal reageren op de klanken die het koor produceert.

Het is maar één van de verschillende prachtige scènes die je onderweg tegenkomt. En ambassadeur Erik Van Looy loop je misschien ook nog tegen het lijf.

Een feeëriek verlicht pad leidt de weg, fluisterende bomen genieten met je mee. Een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad.

De Grote Schijn wordt ook in 2023 een unieke totaalbeleving zonder woorden, met innoverende snufjes en lumineuze emoties. Laat je tijdens dit omni-zintuigelijk spektakel leiden langs een volledig nieuw parcours met indrukwekkende technieken en mysterieuze verrassingen.

De Grote Schijn loopt van morgen donderdag 26 oktober tot en met zondag 19 november. Tickets bestel je hier

Kies eerst de dag dat je De Grote Schijn wenst te bezoeken. Kies vervolgens een tijdslot, om lange wachtrijen aan de ingang te voorkomen. Eens binnen mag je gerust je tijd nemen om het parcours af te leggen. Het park sluit pas om 23 uur. Kinderen tot en met drie jaar zijn gratis welkom bij De Grote Schijn. Houders van een kortingsticket (kinderen tot twaalf jaar, 65-plussers en personen met een handicap) dienen een geldig identiteitsbewijs te tonen aan de ingang.

Wanneer er voor een bepaald tijdslot geen tickets meer beschikbaar zijn, kan je nog altijd een gok wagen bij Fnac (online of in één van de winkels. Een andere optie is de particuliere herverkoop van tickets via TicketSwap.

De wandeling start naast het Openluchttheater. Hou er rekening mee dat de ondergrond van het park modderig kan zijn. Wandelschoenen of rubberlaarzen zijn daarom een goed idee,  warme kleren zijn dat ook. Zaklampen, koplampen en eigen drank mag je thuislaten. Geniet van het schouwspel dat voldoende uitgelicht is en geef de andere wandelaars ook die kans.
De tocht door het betoverende donker is ongeveer twee kilometer lang. Hoe lang je daarover doet, is helemaal aan jou. Je kan er snel door wandelen, maar neem gerust je tijd om de pracht van het park volop te beleven en er anderhalf uur of langer over te doen. Grote rugzakken en tassen zijn eigenlijk alleen maar hinderlijk, dus laat ze zoveel mogelijk thuis. Voorwerpen die een bedreiging zijn voor de veiligheid worden niet toegelaten. De mogelijkheid bestaat dat er toegangscontrole van kracht is, waarbij security handtassen of jassen mag en zal controleren. Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van het personeel. De Grote Schijn aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of verlies van persoonlijke eigendommen. Roken is niet toegestaan op het parcours.

Foto’s Sylvie MICHELE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten