• 18/07/2024

Grootste theaterspektakel ooit in Hoogstraten, fietsen in Malle

WORTEL – Sinds begin augustus verrijst op Wortel-Kolonie een heus circusdorp. De zesmastige tent met een oppervlakte van 2 700 vierkante meter werd speciaal uit Duitsland ingevoerd en bepaalt voor een kleine maand het uitzicht van de Kolonie.

In deze tent staat een groot theaterspektakel te gebeuren, de grootste theaterproductie ooit in Hoogstraten. vzw la:ch (bekend van de musical Gelmel in 2010, 1814, De Vergeten Veldslag in 2014 en Blauw in 2017) pakt met ‘Het Groot Circus van het Klein Verdriet’ opnieuw uit met groots streekgebonden verhaal over de 200-jarige geschiedenis van de Koloniën van Rijksweldadigheid, met Wortel en Merksplas, uiteraard, vooral in de schijnwerpers.

Maarten Leemans, technisch coördinator en beheerder van de ticketsite: ‘Sinds de opbouw begonnen is en ook sinds de deelnemers na een kleine vier weken zomerstop de repetities weer hebben aangevat, loopt de ticketverkoop opnieuw als een trein.’

‘Elke dag worden er een 100-tal kaartjes verkocht. We kunnen bij elke voorstelling 1 200 mensen ontvangen maar voor de meeste voorstellingen zitten we nu al aan 80 procent bezetting. Vandaar de beslissing om een extra voorstelling in te lassen op zaterdagnamiddag 2 september om 14 uur.’

Het Groot Circus van het Klein Verdriet is een nieuwe voorstelling van Jos Dom (tekst) en Florejan Verschueren (muziek). Het totaalspektakel met live muziek, dans, spel en natuurlijk circusacts wordt gespeeld op vrijdag 25, zaterdag 26, zondag 27 augustus en vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september op Wortel-Kolonie.

Aan de voorstellingen nemen bijna 200 acteurs, zangers, muzikanten, dansers en circusartiesten deel en achter de schermen werken nog eens evenveel vrijwilligers mee. Op het terrein wordt voor de bezoekers een zomerbar met drankjes en hapjes voorzien. Telkens twee uur voor de voorstelling opent de bar op het terrein haar deuren waar je kan genieten van een drankje en vers bereide gerechtjes van ZOUTEROVER.

Productieleidster Ann Leemans: ‘Kom dus op tijd, parkeer je fiets of auto en dompel je alvast helemaal onder in de circussfeer.’ Voor bepaalde dagen is het nog mogelijk om een VIP-arrangement bij ZOUTEROVER of een Bedelaarsbanket verzorgd door La Belle Belgique bij te boeken.’

Omwille van de werken in Worteldorp zijn er enkele omleidingen in werking. Lees hier hoe je veilig in de Kolonie geraakt. De betalende parking van het evenement ligt op 1,2 kilometer van het terrein en de ruime fietsenparking vlakbij het terrein. De tickets voor de extra voorstelling zijn hier te boeken vanaf zondag 13 augustus.

Toerisme Malle lanceerde aan het begin van de zomer twee nieuwe gezinsfietstochten.

De nieuwe fietstochten werden ontwikkeld voor gezinnen met jonge kinderen en komen langs verschillende speel- en ontmoetingsplekken waar de kinderen avontuurlijk kunnen spelen. De stopplaatsen zorgen voor een leuke onderbreking op de fietstocht. Onderweg kunnen de kinderen ook op zoek gaan naar de verstopte Kappy, de vrolijke kindermascotte van Malle. Wie hem vindt, kan ook nog een leuke opdracht doen. In Oostmalle is de fietstocht acht kilometer lang (of vijf kilometer voor wie de verkorting wil doen) met start aan De Notelaar.

In Westmalle kan je kiezen voor een tocht van 11,5 kilometer, of een ingekorte versie van negen kilometer. De startplaats in Westmalle bevindt zich aan het begin van de dreef naar het kasteel van Westmalle. Hier kan je de fietstochten downloaden.  (EM / Foto Hans Casteleyn)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten