• 19/04/2024

Groene zwaailichten in buurt van Geel, Geel Zomert!, nieuwe fotowedstrijd

GEEL – Vier hulpverleningszones in ons land testen of brandweervrijwilligers binnenkort groene zwaailichten kunnen gebruiken. Van dinsdag 1 augustus tot donderdag 30 november is het mogelijk dat je een auto met een groen zwaailicht op de openbare weg tegenkomt. Dit zogenaamde ‘hoffelijkheidslicht’ is een uitnodiging aan andere weggebruikers om extra hoffelijk te zijn, zodat de vrijwilligers sneller bij de kazerne kunnen aankomen voor een dringende interventie.

De groene knipperlichten op het dashboard betekenen niet dat het een prioritair voertuig is. Zie je echter zo een groen licht, verleen dan voorrang waar dat veilig kan of geef extra ruimte om in te voegen. Op die manier winnen de brandweervrijwilligers mogelijk kostbare tijd die van levensbelang kan zijn bij een brand of een ongeval. Tijdens dit pilootproject wordt het effect van de hoffelijkheidslichten gemeten. Als de resultaten na de evaluatie positief blijken, kunnen de groene zwaailichten in de toekomst worden uitgerold naar alle brandweervrijwilligers in ons land. Over heel het land nemen 25 proefpersonen deel. Ook in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout woont er een deelnemer. Het kan dus zijn dat je in deze periode een groen knipperlicht in een privéwagen ziet. Rij dan extra hoffelijk, het kan levens redden.

 Mydonna, een muziek-, zang- en dansspektakel met de grootste hits uit Madonnas carrière komt morgen , vrijdag 28 juli, tussen 20 en 23 uur naar het Grasplein van Jeugdcentrum De Bogaard in Geel. Wat krijg je te zien: een live band, live zang, choreografie, kostuumwissels, hi-fi sound, lichteffecten en visuals met als doel mensen entertainen met een hulde aan Madonna. Verschillende hoogtepunten in haar carrière vanaf de jaren tachtig tot vandaag komen aan bod in dit live muziek- en dansspektakel.

Nog tot en met donderdag 31 augustus kun je deelnemen aan een gloednieuwe fotowedstrijd van de stad Geel. De wedstrijd bestaat uit twee categorieën voor deelnemers vanaf achttien jaar en een jeugdcategorie voor deelnemers tot en met zeventien jaar. De winnaars ontvangen een Geelse cadeaubon. De totale prijzenpot bedraagt 1 075 euro.

Volwassenen nemen deel aan de categorieën ‘Bruisende stad’ en/of ‘Barmhartige Stede’. Jongeren hebben hun eigen jeugdwedstrijd. Voor hen is het thema van hun foto’s vrij in te vullen, maar ze moeten wel een link met Geel hebben. Zowel volwassenen als jongeren dienen maximaal vijf foto’s in. Nadine Laeremans (CD&V), schepen van toerisme: ‘We zien tegenwoordig heel mooie foto’s van Geel op sociale media verschijnen en het leek ons wel een leuk idee om daar iets mee te doen. In Geel valt er altijd wel iets te beleven. Vandaar de keuze voor ‘Bruisende Stad’ als categorie één. De tweede categorie ‘Barmhartige Stede’ sluit dan weer aan bij het DNA van de Gelenaar en waar we als stad ook voor willen staan. Jongeren kunnen hun creativiteit de vrije loop laten gaan met de jeugdwedstrijd. We zijn heel benieuwd naar de inzendingen.

De eerste, tweede en derde plaats in de twee categorieën van de volwassenenwedstrijd winnen respectievelijk een cadeaubon van 250, 150 en 50 euro. Voor de jeugdwedstrijd zijn dit cadeaubonnen ter waarde van 100, 50 en 25 euro.

Na afloop van de wedstrijd worden alle beelden verzameld, gecontroleerd op geldigheid en anoniem voorgelegd aan een jury bestaande uit vijf personen: twee medewerkers van de stad en drie externe juryleden die professioneel of privé bezig zijn met fotografie. De jury neemt binnen een termijn van ongeveer één maand na afloop van de wedstrijd een beslissing op basis van verschillende beoordelingscriteria: band met het gekozen thema, band met Geel, creativiteit, originaliteit en beleving en technische kwaliteit van de foto. Info: www.geel.be/fotowedstrijd. (EM / Foto Stad Geel)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten