• 18/07/2024

Groene Oase voor SBSO Zonnebos in ’s-Gravenwezel

‘S-GRAVENWEZEL – Vanmiddag kreeg de middelbare school voor buitengewoon onderwijs SBSO Zonnebos in ’s-Gravenwezel een Groene Oase toegekend.

Na de overhandiging van een cheque konden de werken starten om van de speelplaats een groenere pauze-en leerplek te maken.

De werkzaamheden kaderen in het project Groene Oases van Provincie Antwerpen waarbij de scholen investeringskosten voor een groenere speelplaats terugbetaald kunnen krijgen.

Leerkracht Jessy: ‘We zetten in onze school voortdurend in op een aangename en motiverende leer-en leefomgeving. ‘

‘Met ons MOS-team zijn we voortdurend op zoek om onze leerlingen te ontprikkelen door middel van natuur.’

‘De speelplaats wordt niet alleen gebruikt door leerlingen van onze school maar ook door leerlingen van de lagere school en de leerlingen die op ons domein in het internaat (permanente opvang) verblijven.’

‘Het is wat ons betreft van het grootste belang dat deze omgeving hun welbevinden verhoogt.’

‘We vinden een natuurlijke en groene omgeving belangrijk. We willen vele groene zones creëren waarin onze leerlingen de kans krijgen en gestimuleerd worden om samen te spelen of om zich rustig terug te trekken tijdens momenten waarin zij daar behoefte aan hebben.’

‘Dat willen we creëren: een groene plek waar iedereen zich goed voelt en waar er veel ruimte is om te groeien, voor mens en natuur.’

‘Elke financieel duwtje in de rug is voor onze ZonneBOS school dan ook een geweldig geschenk om de vergroening van onze speelplaatsen te kunnen realiseren.’

Een ontharde en vergroende speelplaats biedt heel wat voordelen. Zo ervaren kinderen minder stress na een speeltijd in het groen en zetten buitenlessen aan tot onderzoekend leren en verhoogde concentratie.

Ook ons klimaat profiteert mee. Water dat na ontharding opnieuw kan doorsijpelen in de bodem, helpt ons om droge periodes te overbruggen.

Het project Groene Oases wordt gecoördineerd door Provincie Antwerpen en uitgevoerd door de Antwerpse Regionale Landschappen en MOS (duurzame scholen, straffe scholen). (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten