• 22/06/2024

Groeiblaadjes voor medewerkers Baldemore, braderie Mol van 23 tot 27 juni

MOL – Afgelopen week werden er maar liefst 1 256 groeiblaadjes verspreid voor iedereen die op één of andere manier een steentje bijdraagt aan de goede werking van het vaccinatiecentrum Baldemore. 1 050 vrijwilligers en medewerkers in het vaccinatiecentrum, maar ook talrijke vrijwilligers daarbuiten en medewerkers van Balen, Dessel, Mol en Retie leveren voor of achter de schermen een onmisbare bijdrage om de vaccinatiecampagne tot een goed einde te brengen.

‘ We uiten onze dank met groeiblaadjes’, klinkt het bij de lokale besturen. ‘Als de ontvanger de instructies volgt, groeit er iets moois, net zoals in het vaccinatiecentrum. Deze kleine attentie staat symbool voor onze grote dankbaarheid naar iedereen die z’n steentje bijdraagt.’

De meest zichtbare inzet komt van de 1 050 medewerkers in het vaccinatiecentrum, medewerkers van het Vlaamse en Rode Kruis en coördinatoren in het vaccinatiecentrum. Zij leiden de vaccinaties ter plaatse in goede banen. Daarnaast zijn er de chauffeurs van de minder mobielen centrales, de VACmannen en VACvrouwen, de callcentermedewerkers,… die de inwoners informeren en ervoor zorgen dat mensen probleemloos in het vaccinatiecentrum geraken.

Achter de schermen leveren tal van logistieke medewerkers, medewerkers van de financiële dienst, aankoopdienst, communicatiedienst, technische en logistieke medewerkers, ICT’ers, medewerkers eerstelijnszone,… dagelijks een belangrijke bijdrage. Ook zij ontvingen een groeiblaadje.

De centrumhandelaars en het gemeentebestuur van Mol slaan de handen in elkaar om de braderie coronaveilig te laten doorgaan van woensdag 23 tot en met zondag 27 juni. Deze editie is evenwel nog geen ‘Mol Tropical’ met de populaire Schlagerparade in de Corbiestraat, wel komen de handelaars en horeca-uitbaters naar buiten met Wij ZEN open!.

Lieve Heurckmans (CD&V), schepen voor lokale economie: ‘Door de coronacrisis moesten onze centrumhandelaars vorig jaar de braderie jammer genoeg annuleren. Ook het alternatief begin augustus moesten we door de coronaopstoot in de zomer op het laatste moment afgelasten. De versoepelingen dankzij de vaccinatiecampagne maken het dit jaar wel mogelijk om veilig een braderie te organiseren. De braderie vormt dit jaar opnieuw het gezellige scharnierpunt tussen het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie.’

Met het oog op een maximale spreiding van de bezoekers, kiezen de handelaars elke dag voor ruime openingsuren: vanaf 9u30 tot 20 uur. Bezoekers dragen op de braderie een mondmasker en houden afstand van elkaar. Stewards houden een oogje in het zeil. De horeca-uitbaters krijgen binnen het braderieparcours extra ruimte om hun terrassen coronaveilig te organiseren. De braderie vindt plaats op een verkeersvrij parcours in het Centrum. De braderiezone strekt zich uit over de Statiestraat (vanaf het Statieplein), de Voogdijstraat, Kloosterstraat, Lakenmakersstraat, Laar, Baron van Eetveldeplein en Graaf de Broquevillestraat tot aan de Edmond van Hoofstraat. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten