• 19/05/2024

Grobbendonk heeft sinds vandaag een digipunt

GROBBENDONK – In een wereld die steeds digitaler wordt, is digitale inclusie essentieel. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Steeds meer mensen lopen het risico om digitaal uitgesloten te worden door het gebrek aan toegang of essentiële digitale vaardigheden.

Digibank Neteland heeft daarom als missie om deze digitale kloof te dichten en ervoor te zorgen dat iedereen volwaardig kan deelnemen aan de digitale samenleving.

Met lokale digipunten bieden ze gratis digitale ondersteuning aan alle inwoners. In totaal openen ze acht digipunten, die geleidelijk worden uitgerold in 2024 binnen Neteland.

Het tweede digipunt opende vanochtend zijn deuren in de bibliotheek van Grobbendonk, in aanwezigheid van Martine Taelman (Open Vld), schepen van welzijn. Het allereerste digipunt vind je sinds oktober in de bibliotheek van Herentals

Gedurende de hele dag was er animatie voor jong én oud: spelletjes met ChatGPT, Wikipedia Race, App-o-theek, Fake news herkennen, …  Er werden cookies verkocht ten voordele van De Warmste Week.

Je kan er de digitale wereld verkennen, van de nieuwste trends tot spelletjes met kunstmatige intelligentie, voor jong en oud.

Vanaf nu kan je elke maandagavond, tussen 18 en 20 uur terecht in het digipunt voor gratis digitale ondersteuning.

Een afspraak maken is niet nodig. Je mag je eigen toestel meenemen of gebruik maken van de computers die er aanwezig zijn.

Bezoekers konden vanmorgen ook een WhatsApp-workshop volgen. CVO EduKempen leerde hoe je je communicatie naar een hoger niveau kan tillen met spraakberichten, emoji’s, GIFs,… (EM / Foto Gemeente Grobbendonk)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten