• 18/07/2024

Greep uit de evenementen tijdens het eerste weekend van de zomervakantie (2)

BOECHOUT – De voorbije dagen stelden wij al een aantal evenementen voor die dit weekend plaatsvinden. De 11-juli-vieringen gaan bijvoorbeeld van start met onder meer op de Wilrijkse Bist morgen een optreden van Radio Oorwood (om 17 uur) en Johan Verminnen (om 19.30 uur). Een nieuwe (kleine) greep uit de selectie met ook heel wat tips voor de kids.

*HEIST-OP-DEN-BERG: Sport en Jeugd Heist-op-den-Berg kocht via de groepsaankoop van Sport Vlaanderen een mobiele IPitup-beweegbank (zie foto). Dat is een meerpersoonszitbank met allerlei beweegfuncties. De bank staat vanaf nu opgesteld aan sporthal De Lichten in Booischot en kan door iedereen vrij gebruikt worden. Ze is voorzien van infopanelen met laagdrempelige oefeningen.

*GEEL: Geel Zomert! ontvangt je op het grasplein van De Bogaard. Als voorprogramma staat Gelenaar Cas Vandecruys vanavond met zijn band Zelden op de planken, daarna is het de beurt aan de beste Muse tribute, the Muse Experience en dit van 20 tot 23 uur.

Kom jij tijdens de zomervakantie naar de bibliotheek om de Schat van Vlieg te zoeken? Een speurhond heeft zijn pootafdrukken overal achtergelaten. Volg jij zijn spoor? Trek eerst een leuke cape aan en ga dan op zoek naar de geurpotjes die verspreid staan in de bib. Goed ruiken … en raad welke geur bij welk potje past. Vanaf vandaag voor kinderen van vier tot negen jaar. Info: https://geel.bibliotheek.be/

Gidsen nemen jullie zondag van 14 tot 16 uur mee naar de negentiende eeuw en gidsen jullie, verkleed als Geelse architect Gust Leurs en zijn kostgast Seppe, door centrum Geel. Info: http://www.visit-geel.be.

*BOECHOUT: Deze zomer organiseert de gemeente opnieuw een culturele zomerzoektocht van Schatten van Vlieg! Nog tot woensdag 31 augustus kunnen kinderen op zoek naar de Schat van Vlieg die ergens in Boechout verborgen ligt. De korte wandeling start bij de vrijetijdsdienst aan het Wiebelplein en eindigt in het Frijthout. Info: https://www.boechout.be/vrije-tijd/cultuur/schatten-van-vlieg

*DESSEL: Vanaf vandaag heeft het lokaal bestuur er een nieuwe familiewandeling bij die beweging combineert met leesplezier: de drakenwandeling. Tijdens je tocht langs Desselse paadjes en waterwegen kom je borden tegen waarop je telkens een deel van het verhaal over draak en zijn vrienden kan ontdekken. Info: https://www.dessel.be/nieuws/detail/3581/dessel-zomer-stelt-voor-de-drakenwandeling

De bibliotheek lanceert weer een leuke actie om kinderen aan het lezen te houden. Ben je tussen drie en achttien jaar? Haal dan deze zomer je reispaspoort af in de bib.

*BALDEMORE: Huis van het Kind Baldemore verstopte twaalf badeenden in Balen, Dessel, Mol en Retie. Met dit initiatief zetten ze het digitaal lokaal loket kinderopvang https://opvang.vlaanderen/in de kijker. Spot je een eend? Maak dan een selfie en post deze op de Facebook- of Instagrampagina van Huis van het Kind Baldemore met de hashtags #eentjemeteeneendje en #huisvanhetkindbaldemore.

Edwin MARIËN

Foto’s Gemeente Heist-op-den-Berg

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten