• 23/06/2024

Gratis zwemmen in Keerdok, nieuwe busroutes tussen Nekker en centrum

MECHELEN – De stad Mechelen heft het zwemverbod op voor de zwemzone in het Keerdok. De blauwalg is verdwenen, de waterkwaliteit is zeer goed en de redders staan paraat, dus vanaf morgen kan er weer veilig gezwommen worden.

Bij een eerdere controle werd er blauwalg vastgesteld in het water en voerde de stad er een zwemverbod in. Contact met de drijflaag en inname van het water houden ernstige gezondheidsrisico’s in. Tijdens de zeer recente controle van de zwemvijver werd vastgesteld dat de ernstige bloei van de blauwalg uit de volledige vijver verdwenen is. De waterkwaliteit is weer in orde. Abdrahman Labsir (Open Vld, links op de foto), schepen van sport: ‘Dit nieuws komt net op tijd, want met de hittegolf kan iedereen wat afkoeling gebruiken. Stad Mechelen biedt daarom de zwemzone Keerdok gratis aan vanaf zondag 14 augustus tot en met vrijdag 19 augustus.’ Koen Anciaux (Open Vld, rechts op de foto), schepen en voorzitter van de Vlaamse Waterweg: ‘De zomers worden heter en de blauwalg treedt helaas ook sneller op in openbare zwemzones. We blijven ervoor zorgen dat men in alle veiligheid kan zwemmen in het water. Ook op waterkwaliteit blijven we streng toezicht houden.’ Op woensdag 17 augustus kan je komen klimmen en klauteren op de hindernissenbaan op het water. Opgelet: reserveren blijft verplicht (ook tijdens deze week) via www.mechelen.be/openwater

Vanaf donderdag 1 september zullen bussen van De Lijn twee keer per uur het stadscentrum en de Nekkersite met elkaar verbinden. De nieuwe busverbinding moet duurzamere verplaatsingen in de hand werken en de bereikbaarheid van de snel gegroeide Nekkersite maximaliseren.

Vicky Vanmarcke (Open Vld), schepen van mobiliteit: ‘Buslijnen 530 en 681 rijden vanaf 1 september niet langer door de Nekkerspoelstraat maar via de N15. Door de verbindingen te combineren, zullen reizigers zich snel en vlot van en naar de Nekkersite kunnen begeven. De nieuwe route is korter, minder gevoelig voor vertragingen en rijdt ook om het halfuur. Bovendien zijn de vier haltes die de bus aandoet toegankelijk aangelegd. Dat zorgt voor een groot gebruikscomfort en draagt ook bij tot een vlottere doorstroming.’ Buslijnen 530 (Mechelen-Keerbergen-Tremelo-Aarschot) en 681 (Mechelen-Bonheiden-Perk-Zaventem) rijden nog tot 1 september door de Nekkerspoelstraat. Daarna blijft een vlotte dienstverlening in de Nekkerspoelstraat gegarandeerd door heel wat andere buslijnen. Reizigers kunnen hiervoor terecht op www.delijn.be/nl/routeplanner.

Els Langenus van De Lijn: ‘Tijdens de coronaperiode maakte buslijn 530 al een omleiding naar de Nekkersite, toen om het tijdelijke vaccinatiecentrum te bedienen. Het bestendigen en uitbreiden van deze trajectwijziging leefde al langer binnen De Lijn, de stad en de verschillende stakeholders. De nieuwe reisweg voert onder meer langs de Mechelse stations en de Vesten om daarna de Nekkerhal, De Nekker, het nooddorp, UGC cinema, de schaatspiste en de Douaneplein-site aan te doen. We spelen hiermee in op vragen van verschillende stakeholders en reizigers.’ Stefan Stynen van TreinTramBus: ‘De Nekkersite werd niet meer bediend sinds 2012. Deze nieuwe reisroute zorgt voor een snelle verbinding met de stations. Zeker voor bezoekers van buiten Mechelen is dat een grote meerwaarde. De dienstregeling: Lijn 530: weekdagen van 5 tot 22 uur, zaterdag van 6.30 uur tot 23.12 uur, zondag van 7.40 uur tot 22.40 uur; Lijn 681: weekdagen van 4.40 uur tot 22. 40 uur, zaterdag van 5 uur tot 23.50 uur, zondag van 5 uur tot 23. 45 uur. (EM / Foto Stad Mechelen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten