• 24/06/2024

Gratis studieplekken voor studenten middelbaar onderwijs in Borgerhout

BORGERHOUT – Het district Borgerhout biedt (gratis) studeerplekken voor middelbare scholieren onder de noemer ‘Big Brains of Boho’. Ook studenten van het hoger onderwijs zijn soms op zoek naar een rustige studeerplek. Het district ondersteunt verenigingen die tijdens de examenperiodes hun lokalen openstellen voor deze scholieren. Met de campagne ‘Big Brains of Boho’ kunnen jongeren de verschillende studeerplekken gemakkelijk vinden.

Vanaf nu kunnen jongeren hun rustige studeerplek ‘fixen’ door een QR-code te scannen op de posters, latjes of stickers. Met de leuke stickers en handige meetlat uit de campagne kunnen ze ook hun vrienden aansporen om hetzelfde te doen.

De studeerplekken zijn in de eerste plaats bedoeld voor studenten uit het middelbaar onderwijs, maar ook studenten uit het hoger onderwijs zijn welkom. De plekken zijn beschikbaar tijdens de examenperiodes van december en juni en wisselen elke examenperiode. Via de QR-code krijg je steeds de meest actuele informatie. Zo biedt bibliotheek Vrede tijdens de examenperiode, naast de gewone lees- en studeerplekken, stille plekken die je kan reserveren via de website. Ook De Wereld van Rayaan biedt studeerplekken in ‘t Werkhuys.

Gembo BBC heeft al studeerplekken in hun cafetaria in sporthal Luisbekelaar. Ze hebben goed nagedacht over het concept: bij de Borgerhoutse basketbalclub denken ze aan de ouder (die toch graag wat controle ziet) door middel van een strak omlijnd regime, maar ook aan de student door hen een sportieve pauze te bieden in de sporthal (sport naar keuze).

Het district ondersteunt verenigingen die hun lokaal openstellen tijdens examenperiodes. Heb je interesse om jullie verenigingslokaal een volgende keer ook open te stellen? Dien dan zeker je ondersteuningsaanvraag in via de website van het district.

Foto’s district Borgerhout

­čĄ× Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten