• 19/07/2024

Gratis sessies wonen en energie voor Kempenaren, nieuws over Lakenhal en De Hollekens

HERENTALS – We worden vandaag de dag geconfronteerd met vele vraagstukken rond de stijgende energieprijzen. Daarom gaan steeds meer Kempenaren op zoek naar manieren om energie te besparen. Dat leidt tot allerlei vragen. Hoe kan ik best mijn woning isoleren? Is een warmtepomp mogelijk in mijn huis? Welke premies kan ik krijgen?

Deze en vele andere vragen worden beantwoord in een reeks webinars die je gratis online kan volgen via Energiehuis Kempen en Kempens Woonplatform. Je kan deze acht sessies volgen: woensdag 19 januari om 20 uur: Infoavond Zonneregio Kempen; dinsdag 24 januari om 19.30 uur: Energiezuinig verwarmen; donderdag 26 januari om 20 uur: Mijn Verbouwlening; donderdag 2 februari om 19.30 uur: Dakisolatie; dinsdag 7 februari om 19.30 uur: Premies in Vlaanderen/Mijn Verbouwpremie; donderdag 16 februari om 19.30 uur: Raam- en muurisolatie; dinsdag 28 februari om 19.30 uur: Warmtepompen en donderdag 23 maart om 19.30 uur: Energiezuinig ventileren.

De sessies zijn volledig vrijblijvend, maar inschrijven is noodzakelijk. Meer info en inschrijven via www.duurzaamwonen.be/infosessies of contacteer IOK via energiehuiskempen@iok.be of 014 56 27 88.

Vanwege het grote succes wordt de activiteit ‘Kleur de Lakenhal’ in Herentals met een week verlengd. Nog tot zaterdag 7 januari om 14 uur kan je tekeningen binnenbrengen bij de dienst cultuur en toerisme (Grote Markt 35). Tot en met zondag 8 januari worden de tekeningen op de Lakenhal geprojecteerd.

Je kan de basistekeningen van de Lakenhal bij de handelaars van Handelshart afhalen of downloaden op www.winterlicht.be. Kleur deze tekeningen in, bezorg ze aan de dienst cultuur en toerisme en zie ze verschijnen op de Lakenhal tussen 17 en 22 uur.

Elke Kesselaar kent ‘De Hollekens’, de veilige doorsteek voor voetgangers en fietsers tussen de Grote Steenweg en de aansluiting van de Nieuwstraat met de Smoutmolendreef. Ook heel wat leerlingen van basisschool Bisterveld gebruiken dit dagelijks. Vanaf maandag 9 januari krijgt deze verbinding een nieuwe verharding. Het is dan eventjes rondrijden.

De straattegels die al vele jaren in De Hollekens liggen, zijn aan vervanging toe. Ze liggen niet egaal meer en bij veel regenval blijft er vaak water staan. Die twee problemen worden nu in één klap opgelost met de aanleg van ‘waterpasserende’ klinkers. Dit zijn klinkers met tussenruimtes waardoor het water in de grond kan trekken.

De duurtijd van de werken is ongeveer twee weken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Omdat de ruimte zeer beperkt is, kunnen fietsers en wandelaars tijdens de werken niet passeren. Fietsers die uit de Voetweg komen en oversteken aan de Hollekens volgen het fietspad langs de Grote Steenweg naar links tot aan de Smoutmolendreef en draaien daar rechts af. Fietsers die uit de Nieuwstraat komen, volgen de Smoutmolendreef tot aan het tankstation. Daar steken ze over aan het zebrapad en volgen het fietspad naar links richting Nijlen. (EM / Afbeelding Kleur De Lakenhal)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten