• 15/07/2024

Gratis schlagerparade in Mol Centrum met Sam Gooris, Sergio en Margriet Hermans

MOL – Op vrijdag 23 juni staat er een indrukwekkend muzikaal programma voor jou klaar in de Corbiestraat in Mol en het is helemaal gratis.

Om 17 uur trapt Zwanzibar het feestje in gang, speciaal voor kinderen. Vanaf dan kan je genieten van een reeks Vlaamse artiesten met achtereenvolgens optredens van Bizzy Bees (18 uur), Wendy Servaes (21.30 uur), Dennie Damaro (21.45 uur), Sam Gooris (22.15 uur), Margriet Hermans & Celien (22.45 uur), Giovanni & Peggy (23.45 uur) en Sergio (00.30 uur). De Schlagerparade wordt georganiseerd door de handelaarsvereniging ‘Winkelen in Mol’.
De Schlagerparade is naar jaarlijkse traditie een onderdeel van de braderie. Van woensdag 21 tot en met zondag 25 juni doen de 130 centrumhandelaars extra hun best en zetten ze hun koopwaar buiten.


Op woensdag, donderdag en zaterdag ben je welkom tussen 9.30 uur en 20 uur en op vrijdag zelfs tot 22 uur. Op zondag 25 juni zijn de winkels open van 9.30 uur tot 17 uur.

Anders dan de vorige jaren, verhuist de dierenmarkt niet naar de Corbiestraat. Je vindt de marktkramers op zondagvoormiddag zoals altijd op het Rondplein. Bovendien organiseert men in de Corbiestraat en Boerenkrijgstraat ook een rommelmarkt.


Centrumparking ’t Getouw (via Rozenberg) en centrumparking Sint-Pieter (via Markt) blijven bruikbaar als parking. Het Rondplein is ook bruikbaar, behalve op zondagvoormiddag door de dierenmarkt. Door de grote drukte op de braderie wordt aangeraden om deze dagen zoveel mogelijk met de fiets naar het Centrum te komen of de gratis randparkings (Rivierstraat, Den Uyt, Hangarstraat en Keirlandse Zillen) te gebruiken. Ook de parking van Colruyt (Rozenberg) is op zondag 25 juni gratis ter beschikking. Wil je met de fiets over de braderie? Hou dan je fiets aan de hand.

6A van vrije basisschool Millekemol wint de Interscolaire verkeerswedstrijd georganiseerd door het Verkeerseducatief Centrum. De wedstrijd vond plaats van 5 tot en met 8 juni en bestond uit een theoretisch en een praktisch examen. 281 leerlingen van het zesde leerjaar uit acht Molse scholen, namen hieraan deel. Op 9 juni eindigde de wedstrijd officieel met een prijsuitreiking waar de winnaars hun cadeau in ontvangst mochten nemen.

Volgend schooljaar moeten de meeste leerlingen uit het zesde leerjaar zelfstandig naar school fietsen. Het is dus belangrijk dat zij de verkeersregels goed kennen. Tijdens de verkeerswedstrijd kregen zij een theoretisch gedeelte voorgeschoteld met vragen over de voorrangsregels en de plaats van de fietser in het verkeer. Onder toezicht van de juryleden volgde daarna een praktische proef in de buiteninfrastructuur van het verkeerspark.

Als winnaar kwam 6A van de vrije basisschool Millekemol uit de bus. De leerlingen scoorden 76,76 procent. De tweede plaats ging naar de gemeentelijke basisschool Klim-Op met 73,96 procent. Vrije basisschool De Toren eindigde op de derde plaats met 73,33 procent. Op 9 juni mochten de leerlingen een individuele prijs in ontvangst nemen en een prijs voor de klas. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten