• 18/07/2024

Gratis optredens van Gunther Neefs, De Romeo’s en Bart Peeters in Boechout

BOECHOUT –  Volgende week is het weer feest in Boechout. Op dinsdag 5 oktober vindt de 90ste editie van de jaarmarkt plaats. Dierenprijskampen, expo’s en animatie voor jong en oud zijn de vaste ingrediënten. Dit jaar komen Gunther Neefs, De Romeo’s en Bart Peeters het beste van zichzelf geven.

De dinsdag na de eerste zondag van oktober komt er aan. En dat betekent in Boechout: jaarmarkt. Op 5 oktober bruist Boechout weer van het feestgedruis. Dirk Crollet (CD&V), schepen van feestelijkheden: ‘We zijn enorm blij dat de jaarmarkt opnieuw kan doorgaan. Na een jaar pauze kijkt iedereen ernaar uit om te kunnen feesten en elkaar te ontmoeten.’

Naar gewoonte staat er vanaf 9.30 uur een markt in de Heuvelstraat en bieden de verenigingen hapjes en drankjes aan in de Van Colenstraat en op het Onze-Lieve-Vrouweplein. Doorlopend is er straatanimatie zoals ezelrijden en gratis kindergrime in De Kleine Berg.

De kermis is open vanaf ’s ochtends. De dierenprijskampen met klein vee en wit-blauwrunderen vinden vanaf 10 uur plaats op het Sint-Bavoplein. In de Lange Kroonstraat is er vanaf 11 uur een prijskamp voor de pony’s.

De lagere scholen stellen tentoon in café Wattan en Theater Vooruit. In de foyer van Theater Vooruit kan je gaan kijken naar ‘Kwartet Janterfant’ met werk van Jan Dufour en wordt er een film getoond over de restauratie van het Populierenhof in de jaren ’90.

Gunther Neefs (om 14 uur) en De Romeo’s (om 15 uur) treden gratis op in de tent in de Appelkantstraat. Na het vuurwerk om 20 uur sluit een topper van formaat de jaarmarkt af: Bart Peeters en De Ideale Mannen treden om 21 uur op in de tent op de Bunderkes. Die is alleen toegankelijk op vertoon van een Covid Safe Ticket.

Verder organiseert de Wereldwinkel een opendeurdag met ‘De Langste Koffiekletstafel’ en verwelkomt Sfinks je in het George van Raemdonckpark met een heuse pop-up kinderspeeltuin met luchtkastelen. Bij vzw De Maanwandelaars kan je dan weer kennismaken met de nieuwe fietsbib, het repair café, het naaiatelier en het voedseldeelpunt van De Satelliet.

Tot slot organiseert de Heemkundige Kring een opendeurdag op hun nieuwe locatie: het Populierenhof. Er is een expo over de kermis en de (jaar)markt en een expo over de geschiedenis van het Populierenhof. De jaarmarktkoersen, die normaal op zondag plaatsvinden, gaan dit jaar niet door.

De KSA en studentenclub Bacwalde organiseren de Bunderfeesten met op vrijdag de Oktopussy-fuif , op zaterdag een quiz, op zondag een voetbaltornooi en op dinsdag een mosselfestijn. Voor de fuif en het mosselfestijn zijn eveneens een Covid Safe Ticket vereist. Tijdens de jaarmarkt zijn enkele centrumstraten afgesloten voor alle verkeer. In sommige straten is enkel plaatselijk verkeer toegelaten of geldt een parkeer- of stilstandverbod. Hou rekening met de signalisatie. De Lijn voorziet in een aangepaste busroute. Meer informatie over het programma, de verkeersmaatregelen en de gewijzigde afvalophaling vind je op www.boechout.be/jaarmarkt. Voor de Covid Safe Events dien je ook je identiteitskaart mee te brengen. (EM / Foto Gemeente Boechout)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten