• 24/07/2024

Gratis naar Parkfeest in Olen, plattelandsroute in Meerhout kreeg een update

OLEN – Op de nationale feestdag wordt er weer gefeest in de mooie tuin van de voormalige directeurswoning ‘Villa Leemans’ in Olen. Keizer Karel vzw biedt je een cocktail aan van sfeer en gezelligheid en dit zowel voor jong als oud.

De jongsten worden getrakteerd op een optreden van de Knetter Kidsband. Stilzitten is geen optie. Trek je dansschoenen al maar aan want deze liveband brengt covers van de hipste kinderhits.

Daarna volgt een ware ode aan de Belgische muziek met de Belpopband. Deze coverband zet het beste van de Belgische muziek in de verf met hits als ‘There will be no next time (The Kids), ‘Not an addict’ (K’s Choice), ‘I can’t live in a living room’ (Red Zebra), …De muzikanten van deze band hebben alvast hun voorliefde voor deze muziek gemeen.

Dj Tivalo, bekend van het vroegere dj-duo DB Vox, sluit de avond af.  Tijdens het parkfeest kan je ook culinair genieten van heel wat lekkers op het eetmarktje.

Voor de kinderen is er kinderanimatie voorzien. Je kan dit alles gratis meebeleven tussen 15 en 24 uur in de tuin van het sociaal huis, Lichtaartseweg 9.

De plattelandsroute Langs ‘t Geleeg kreeg onlangs een update met de toevoeging van QR-codes op de zeventien borden. De uitleg over de hedendaagse landbouw en de route zijn in het Meerhouts dialect. Via de QR-codes kan je ze ook heel gemakkelijk onderweg beluisteren.

Plattelandsroute Langs’t Geleeg is een fietsroute van twintig kilometer die je doorheen de vier parochies van Meerhout brengt: Centrum, Zittaart, Gestel en Berg.

Vertrekken kan aan De Vlessenhoeve en het Merrets Ijshoeveke. Onderweg maak je kennis met de verschillende landbouwbedrijven, de Meerhoutse molens en andere waardevolle plekken.

Door deze fietsroute te volgen leer je heel wat over de hedendaagse landbouw. De infopanelen informeren je over de activiteiten die zich binnen het bedrijf afspelen, maar blikken tegelijkertijd terug naar het vroegere boerenleven.

En het best van al: je pikt onderweg ook wat van het Meerhouts dialect op. Dat Meerhouts dialect kan je nu heel gemakkelijk aan de hand van QR-codes onderweg beluisteren via het YouTube kanaal van lokaal bestuur Meerhout: https://www.youtube.com/channel/UC1jacWri2NEmHDyp6RM6FOA.

De brochure en het doe-boekje voor kinderen kan je downloaden via www.meerhout.be/plattelandsroute-langs-t-geleeg.

De route kwam in 2008 tot stand in samenspraak met vertegenwoordigers van de sectoren landbouw, toerisme en heemkunde. Het project werd goedgekeurd voor Europese subsidies in het kader van de plattelandsontwikkeling. (EM / Foto Gemeente Meerhout)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten