• 14/07/2024

Gratis naar De Romeo’s, Jaap Resema, Sergio, Sam Gooris, Discobaar a moeder,… in Bornem

BORNEM – Bornemnaars zullen zich deze zomer geen moment vervelen in hun eigen gemeente. Avondmarkten, een poolparty, oeverconcerten, een zonnekijkdag, een koers, speelpleinrock, zonnekloppers, Dag van de Bornemnaar, openluchtfilms, Bornemfestival, parkbibs…

In een handige flyer die binnenkort in alle Bornemse brievenbussen valt wordt het programma van Bornem factor 23 gebundeld.

Sinds vorig jaar organiseert Bornem tijdens de vakantiemaanden Zonnekloppers. Dit jaar werkt men hiervoor samen met Into The Night Events. Dit is een vzw, een vriendengroep uit Bornem die wil inzetten op meer beleving in de regio.

Ze organiseren al een kleine tien jaar verschillende evenementen zoals tuinoptredens, fuiven,… en hopen op die manier mensen bij elkaar te kunnen brengen. Een aantal jaar geleden startten ze ook een schoolproject in Zuid-Afrika, waarnaar een deel van de opbrengsten gaat.

Gedurende drie vrijdagavonden kan je naar gratis optredens. Op vrijdag 7 juli is de abdij van Bornem the place to be met optredens van Yves Vertonghen & Patrick Riguelle, De Romeo’s en Pat Krimson.

Op 21 juli is het in het kasteelpark in Hingene te doen. Daar kan je naar Goutsmet, Mama’s Jasje en Discobaar a Moeder. Op 4 augustus tenslotte kunnen de dansbenen meegebracht worden naar de voetbalzone in Branst. Verwacht je aan Toon, Sylver en Maarten Van Coillie.

Op vrijdag 30 juni vinden ook in het centrum van de gemeente gratis optredens plaats. De Verenigde Handelaars verwennen de soldenshoppers op het plein met optredens van het ambiance-duo Tielens en D’Haeze en van Sergio. Op zondag 27 augustus kan je gratis naar Sarah & Bravo, Sam Gooris, Jaap Reesema en Average Rob tijdens de Dag van de Bornemnaar (zie foto) in Breeven.

Aanstaande zondag 15 april is er overigens al de allereerste editie van het nieuwe familiefestival van Kukulekunst en cc Ter Dilft.

Er zijn onder meer voorstellingen en animatie van Theater FroeFroe, 4HOOG, Theater Tieret, Cie Balltazar en straattheater Gusta… En verder een mini-expo in de bib met illustraties van Arnold Hovart, totebags pimpen, Kukelekippen maken, snoeten laten schilderen, onderduiken in de wereld van VR en games, zich uitleven in een mobiele speelkamer of op de Mallemolen en Schommeldraak , samen vijzen en bouwen aan de grootste speelwerf.

En zelfs dit is nog niet alles. Het Cultuurcafé wordt vanaf 13 uur voor één dag KukeleCafé, met een aangepaste kaart én terras. Info:www.terdilft.be

Op woensdag 19 april organiseren de jeugd- en sportdienst samen met het Huis van het Kind een knotsgekke buitenspeeldag. De televisiezenders gaan offline en Bornem verwacht alle kinderen vanaf 13.30 uur op domein Breeven.

Je kan er terecht voor een workshop gekke circustechnieken, een springkastelenfestival, een heuse zweefvliegdemo, grime en tattoo, mini-speelplein @ Breeven en meer. Deze (gratis) activiteiten vinden plaats van 13.30 uur tot 16.30 uur. De buitenspeeldag is geen opvanginitiatief, de kinderen dienen vergezeld te zijn van een volwassene. (EM / Foto Gemeente Bornem)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten