• 24/06/2024

Trammuseum Berchem

Gratis met historische tram naar feestelijke Antwerpse koopzondag

ANTWERPEN -Reis op 2 juni 2024 gratis met een historische tram naar de Lambermontplaats, waar Quartier National een feestelijke koopzondag organiseert. Die dag organiseert winkelvereniging Quartier National een extra feestelijke koopzondag aan de Lambermontplaats. De hele wijk wordt omgetoverd tot een zomers paradijs, compleet met rust- en relaxeilanden, live muziek, gratis drankjes en de sfeervolle Sint-Andriesrun. Op deze bijzondere dag zorgt De Lijn voor een nostalgische toets door gratis ritten op historische trams aan te bieden.

De historische trams rijden van het Centraal Station (Koningin Astridplein) naar de Lambermontplaats en stoppen bij alle haltes langs de route. Dit biedt een unieke kans om Antwerpen op een nostalgische manier te verkennen terwijl je geniet van alle festiviteiten.

De route loopt via de Gemeentestraat, Franklin Rooseveltplaats, Frankrijklei, Sint-Jorispoort, Lange Gasthuisstraat, Huidevetterstraat, Meirbrug, Groenplaats, Nationalestraat, Volkstraat en Leopold De Waelplaats naar de Lambermontplaats en terug.

De historische trams vertrekken vanaf het Centraal Station perron 6 en de Lambermontplaats op de volgende tijden:

13:00 uur
13:40 uur
14:15 uur
15:00 uur
15:40 uur
16:20 uur
17:00 uur
17:40 uur
18:20 uur

Let op: vanwege verkeersomstandigheden kunnen de vertrektijden variëren. Reizigers zorgen daarom best dat ze minstens vijf minuten voor vertrek aanwezig zijn bij de halte.

Deze ritten zijn speciaal voor deze koopzondag gratis, een unieke kans om Antwerpen op een historische manier te verkennen en te genieten van alle festiviteiten op de Lambermontplaats.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten