• 14/06/2024

Gratis film kijken in Wilrijkse straten en zomerbar, moeders gratis naar DIVA

WILRIJK – In Wilrijk worden de komende maanden tien straten een avond omgetoverd tot Cinemastraten. De buren zetten er hun stoelen buiten om samen te genieten van een film in openlucht.

Buurtbouwers, het voormalige Stadsmakers in Wilrijk, lanceerde dit voorjaar voor het eerst een oproep aan Wilrijkenaren om hun straat in te schrijven voor een cinemastraat. Het resultaat is een gevarieerd aanbod van tien films over een periode van ruim twee maanden, die start nu vrijdag 6 augustus en loopt tot zaterdag 25 september en waarbij alle Wilrijkse wijken aan bod komen.

De Cinemastraten staan niet alleen open voor de bewoners van de straat zelf. Ook andere Wilrijkenaren zijn welkom om hun stoeltje erbij te schuiven. De toegang is voor iedereen gratis. Alle bezoekers dienen zich vanzelfsprekend te houden aan de geldende richtlijnen tegen de coronapandemie. Een overzicht van de Wilrijkse Cinemastraten: vrijdag 6 augustus: Koornbloemstraat (Bohemian Rhapsody), vrijdag 13 augustus Torenblokstraat (A Star is Born), zaterdag 14 augustus Pastoor Schattenstraat (Shrek), zondag 15 augustus Uitspanningstraat (De Zaak Alzheimer), vrijdag 27 augustus Valaarstraat (La La Land), zaterdag 4 september Heldenplein (My Spy), zaterdag 11 september Frans De Cortlaan (Pinoccchio), vrijdag 17 september Garden Citylaan (The Singing Club), zaterdag 18 september Schuurveldlaan (Allez, Eddy) en zaterdag 25 september Monnikenplein (Yesterday). Elke film start ‘s avonds bij het invallen van de duisternis. Een gedetailleerd overzicht staat op https://www.ccdekern.be/cinemastraat. De Cinemastraten zijn een initiatief van het district Wilrijk, cultuurcentrum De Kern en Buurtbouwers.

De Cinemastraten zijn niet de enige plekken in Wilrijk waar je onder de sterrenhemel van een goede film kan genieten. Ook de zomerbar Chillrijk.be in het Park van Eden zet naar jaarlijkse gewoonte cinema op het menu. Op dinsdag 10 augustus wordt de Vlaamse horrorfilm ‘Yummy’ vertoond. Een week later, op dinsdag 17 augustus, kan je in de zomerbar genieten van de Hollywoodactie van ‘Bad Boys for Life’, geregisseerd door het Antwerpse duo Adil El Arbi en Billal Fallah. Meer informatie over zomerbar Chillrijk.be vind je op http://www.chillrijk.be/overzicht. Hans Ides (CD&V)DIVA, districtsschepen voor cultuur: ‘Door gezellige filmavonden in elke wijk te organiseren willen we op een heel laagdrempelige manier het cultuurcentrum tot in de straten brengen. Met een ruim aanbod van films kan iedereen even dichtbij huis een filmpje meepikken.’ Districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA): ‘Met de Cinemastraten heeft Wilrijk er een nieuwe troef bij om buren bij elkaar te brengen. De openluchtfilms zijn bovendien zeer coronaproof.’

Op zondag 15 augustus, de feestdag van Maria, viert Antwerpen traditiegetrouw ‘Moederkesdag’. DIVA op de Suikerrui viert mee en trakteert alle moeders op een gratis bezoek aan het museum. DIVA rolt de rode loper uit en heeft in haar vaste tentoonstelling extra aandacht voor verhalen over moeders. Op 15 augustus is het ook de laatste kans om de tentoonstelling ‘Masterpieces in Miniature: Schatten uit de verzameling van Rosalinde en Arthur Gilbert’ te bezoeken. De tentoonstelling reist hierna door naar China. Naast de ‘Moederkesdag instaprondleiding’ biedt DIVA die dag ook een instaprondleiding aan door de tijdelijke tentoonstelling ‘Masterpieces in Masterpiece’. Meer info op: https://divaantwerp.be/nl/visit/agenda/moederkesdag. (EM / Foto CC De Kern)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten