• 19/05/2024

Gratis fiets te winnen in de acht kringloopwinkels van Sjans

HEIST-OP-DEN-BERG – De medewerkers van het fietsatelier van Sjans kringloopwinkels maakten zojuist de 15 000ste tweedehandsfiets volledig rijklaar.

Via het fietsatelier redden ze niet alleen fietsen van de afvalberg, maar investeren ze in jobs op mensenmaat.

Het verhaal van Sjans Ons verhaal start rond 1996, bij de opening van kringloopwinkels De Klus in Geel, de Krinkel in Heist-op-den-Berg en Kat & co. in Herentals.

Na het jarenlange succes van elke winkel apart, werden de plannen op tafel gelegd om de krachten te bundelen.

Met de neuzen in dezelfde richting en het hart op de juiste plaats, vond er op Valentijn in 2006 een fusievergadering tussen de drie kringloopwinkels plaats. De winkels vormden zich om tot De Kringwinkel Zuiderkempen.

Bijna twintig jaar later telt het bedrijf acht kringloopwinkels met achttien gemeenten binnen het verzorgingsgebied.

Wist je trouwens dat de Heistse kringloopwinkel de enige is in Vlaanderen die elke zondag open is? Een team van vrijwilligers zorgt daar al 25 jaar voor.

Via het fietsatelier investeert men in tewerkstelling en opleiding voor mensen die niet overal de nodige kansen krijgen.

Sinds dit jaar is de productie in het fietsatelier zodanig op punt gezet, dat men in alle acht  Sjans kringloopwinkels een aanbod van herstelde fietsen heeft.

Men viert dit alles met een giveaway. Wie nu zaterdag 23 maart komt kringloopwinkelen in één van de acht  kringloopwinkels, maakt kans op het winnen van de 15 000ste fiets.

Je ontvangt bij de kassa een tombolabriefje dat je ter plaatse kan invullen. De winnaar wordt op de hoogte gebracht e-mail vanaf vrijdag 29 maart. Hier vind je de lijst met de acht kringloopwinkels.

Maurits WOUTERS

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten