• 14/06/2024

Gratis boom of struik voor inwoners van Mol, Heist-op-den-Berg en Olen  

MOL – Wat dacht je van een bijkomende boom of struik in je tuin voor schaduw, groen en biodiversiteit? Als inwoner van Mol, Heist-op-den-Berg of Olen krijg je tussen vrijdag 1 september en vrijdag 20 oktober de unieke kans om gratis je extra stukje groen te bestellen. Met jouw zorg en liefde groeit dit boompje of de struik uit tot het pareltje in je tuin. Wees er snel bij. De keuze per soort is beperkt. IOK en de drie gemeentebesturen  realiseren samen het project 1.001 bomen.

 Je hebt de keuze uit loof- of fruitbomen in halfstam en hoogstam. Verder zitten er ook struiken en kleine bomen in het aanbod, zodat er voor elke grootte van tuin een mogelijkheid is. Het concept is eenvoudig: je gemeentebestuur geeft je een gratis boom of struik. Jij plant dit extra stukje groen op jouw stuk grond. Een boom neemt jaarlijks gemiddeld twintig kilogram CO² uit de lucht op en produceert voldoende zuurstof om tien mensen een heel jaar te laten ademen. Het project 1.001 bomen maakt inwoners op een speelse wijze bewust van het belang van bomen en motiveert iedereen om zelf mee te bouwen aan een groene toekomst.

Bestel je boom of struik in drie stappen:  Weet je al welke boom of struik in jouw tuin past? Zo niet, doe hier de test of schakel een Tuinranger in. De Tuinrangers helpen je gratis op weg met advies over jouw tuin. Surf tussen 1 september en 20 oktober naar hier en maak je keuze. Kies meteen ook het tijdslot waarin je de boom kan komen afhalen. Haal je bestelde boom of struik af op zaterdag 18 november op het afgesproken tijdstip op de afgesproken plaats. Plant je stukje extra groen zo snel mogelijk in je tuin.

Er zijn meer dan genoeg bomen maar de de voorraad per soort is niet oneindig. Als je dus zeker wil zijn van je keuze, bestel dan zeker op tijd. De actie ‘1.001 bomen’ loopt tegelijk met ‘Behaag onze Kempen’, een jaarlijkse actie om inheems plantgoed aan te kopen via IOK en 27 Kempense gemeentebesturen. Hier ontdek je welke planten je nog allemaal kan afhalen op zaterdag 18 november.

Kom op zondag 3 september van 14 tot 16 uur een mandje vullen met eetbare kruiden langs de oevers van de Nete. Je maakt een schaduwrijke wandeling van drie kilometer in het groene deel van Mol. Inschrijven is verplicht. Je betaalt vijf euro voor deze wandeling. Kinderen jonger dan twaalf jaar wandelen gratis mee.

Pluk naar hartenlust paardenbloemen, kleine veldkers, madeliefjes, brandnetels, vogelmuur, kleefkruid, heermoes, duizendblad,… tijdens deze frisse en kruidige wandeling.

Deze wandeling is niet rolstoeltoegankelijk. Het aantal deelnemers is beperkt tot twintig personen. Inschrijven doe je hier  

In natuurgebied De Maat en Verkallen zorgen de bloeiende paarse heidebiotopen voor geuren, kleuren en leven. Ben je benieuwd? Ga dan tijdens deze begeleide uitstap zelf mee op ontdekking. De heide-excursie start om 9 uur aan parking Jagershof, Waterstraat 43. Het einde is voorzien om 12 uur. Deelnemen is gratis. Inschrijven doe je via jefsas@skynet.be of 0499 34 62 60.

 Op dinsdag 29 augustus tovert men het lokaal dienstencentrum in Ten Hove Mol om tot een ware zomerkermis. Nodig je kinderen, kleinkinderen, vrienden en familie uit om samen kermis te vieren. Iedereen is welkom van 14 tot 16 uur, Jakob Smitslaan 28. Koop ter plaatse voor twee euro een spelletjeskaart en beleef samen een gezellige en leuke namiddag met tal van kermisspelletjes zoals grime en glittertattoos, reuze schaakbord van de schaakclub, reuze 4 op een rij, reuze mikado, reuze labyrinth spel, reuze domino, potten lopen, stapeltoren,… (EM / Foto IOK)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten