• 14/07/2024

GP Yvonne Reynders, Zomerplein, kinderzoektocht en Donderdagse Dagen in Herentals

NOORDERWIJK – Op dinsdag 15 augustus presenteert Café Welkom Veloclub, in samenwerking met de organisatie van de GP Rik Van Looy, de Grote Prijs Yvonne Reynders in en rond Noorderwijk. Vorig jaar werd de wedstrijd er ere van dit wielermonument (zeven keer wereldkampioen, viermaal op de weg en driemaal op de baan), afgelast door het slechte weer.

De GP Yvonne Reynders is een onderdeel van de SKM Ladies Cycling Cup, een eerbetoon aan het vrouwenwielrennen in het algemeen. Door meer koersen te organiseren, krijgen ook jonge vrouwen meer kansen om bij te leren en te groeien, waardoor ze zich in de toekomst misschien kunnen meten met de grote namen als Lotte Kopecky, Marianne Vos en Demi Vollering. GPYR loopt grotendeels over grondgebied van Herentals, maar ook over dat van Westerlo en Olen. De wedstrijd start en komt aan op de Ring, ter hoogte van Café Welkom. De deelnemers rijden zes ronden van 21 kilometer, in totaal 134 kilometer.

Deze maand is de zuidkant van de Grote Markt een pop-up zomerplein. Je kan er genieten van onder meer zitelementen, een overkapping, beplanting, sfeerverlichting en een petanqueveld. De allerkleinsten kunnen zich dan weer uitleven in de zandbak.

Het pop-up zomerplein blijft tot en met donderdag 24 augustus. Evenementenbureau P-Productions Rental & Events werkte het concept uit. Vrijwilligers uit Herentals staken de handen uit de mouwen om zit- en groenelementen te maken. Er geldt een stilstaan- en parkeerverbod tussen Koppelandstraat en Lantaarnpad tot en met vrijdag 25 augustus om 7 uur. Er is heel deze periode ook geen autoverkeer toegelaten, behalve op vrijdag tussen 6 en 14 uur voor marktkramers en leveringen aan cc ‘t Schaliken. Er worden tot en met vrijdag 25 augustus om 8 uur drie extra parkeerplaatsen voor mindervaliden voorzien op het parkeerterrein van de Sint-Waldetrudiskerk.

De stedelijke dienst cultuur en toerisme van Herentals heeft een nieuwe kinderzoektocht door de uitgestippeld. Kinderen kunnen samen met de reporters Lino en Lena de leukste plekjes in Herentals leren kennen tijdens een boeiende wandeling van vier kilometer.

De kinderzoektocht Groetjes uit Herentals kost vier euro en is verkrijgbaar bij de dienst cultuur en toerisme, Grote Markt 35.

Op donderdagen 10 en 17 augustus zijn het weer Donderse Dagen op het buitenplein van cc ’t Schaliken in Herentals. Je kan dan telkens om 20 uur genieten van gratis concerten. Zo brengt Dries Bongaerts op 10 augustus rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Hij was in 2021 artist in residence bij Muziekcentrum Dranouter.

Op 17 augustus is het de beurt aan Kristo, het project van de Belgische singer-songwriter en multi-instrumentalist Kristiaan Deruytter. Je mag straffe en oprechte songs verwachten die de ene keer ingetogen en puur en dan weer opzwepend en funky zijn.

Ook de bibliotheek neemt in augustus deel aan het stadsfestival Zomerspoor. Je kan met je kinderen kunnen de hele maand augustus genieten van allerlei activiteiten op verschillende locaties in onze stad zoals:

Zaterdag 19 augustus: Vertelcaravan op de Grote Markt; maandag 21, woensdag 23 en donderdag 24 augustus: vertelmomenten op verschillende locaties in samenwerking met de Verhalenweverij; dinsdag 22 augustus: proefjes met je boefjes, workshop voor kinderen in VBS De Wegwijzer in Morkhoven, 23 augustus: strip je meubels, workshop in VBS De Wegwijzer in Morkhoven (inschrijven is nodig), maandag 28 augustus: het Complimentariaat, in het speeltuintje naast de bib en dinsdag 29 augustus: lezing: Op de Vlucht, op de groenzone achter de bib (inschrijven is nodig).  (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten