• 18/07/2024

Gouverneur geeft stad Lier gelijk, werken in Nijlen, cultureel aanbod van Boechout

LIER – Naar aanleiding van de gerezen discussie over het potentieel belangenconflict inzake het dossier noodwoningen, dienden op 11 november 2022 het schepencollege en de gemeenteraad een verzoek in bij de gouverneur om de genomen beslissing in het raam van het bestuurlijk toezicht af te toetsen en zo duidelijkheid te krijgen in dit dossier. Het betrof een gunning die ter voorbereiding werd afgetoetst bij het Agentschap Binnenlands Bestuur, waarvan het uiteindelijke advies leidde tot een gunstige beslissing van het college.

Het Lierse schepencollege besliste vorig jaar om tien noodwoningen te laten renoveren door het Architectenatelier uit Lier. Eén van de zaakvoerders is Daniëla Verwilt, echtgenote van Jan Hermans, die namens Groen-Lier&Ko in de gemeenteraad zit, en tante van de echtgenote van burgemeester Rik Verwaest (N-VA). Toenmalig algemeen directeur van de stad, Katleen Janssens, raadde het schepencollege aan om met andere architecten in zee te gaan maar het college legde dat advies naast zich neer, waarna Janssens ontslag nam. Daarop vroeg het schepencollege een advies aan gouverneur Cathy Berx. De stad ontving nu het besluit van de gouverneur. Dit besluit bevestigt de beslissing en verklaart dat de toewijzing rechtsgeldig en zonder belangenvermenging is genomen. Het stadsbestuur is blij met dit besluit en zal de renovatie van de noodwoningen nu onverwijld opstarten.

Aan het wegdek van de Landstraat (zie foto) aan het kruispunt met de Kleine Puttingbaan in Nijlen zijn herstellingswerken nodig. Die gebeuren van morgen woensdag 11 januari tot en met dinsdag 17 januari.

In die periode kan je vanaf de aansluiting met Schransveld alleen doorrijden in de richting  Kessel. Verkeer naar Lier volgt de omleiding via Stationssteenweg, Nieuwstraat, Radiostraat en Liersesteenweg. Fietsers kunnen wel in beide richtingen passeren.

In Boechout start op maandag 16 januari om 18 uur de ticketverkoop voor het nieuwe culturele seizoen. Zowel bekend als onbekend talent passeert de revue. Ronny Mosuse treedt op met zijn Solotour 23-24. School is Cool komt met hun nieuwste album Things that don’t go right. Tijs Vanneste & De Pelikanen, Jean Blaute en Henk Rijckaert zijn ook van de partij. Voor lokaal talent is het uitkijken naar Open op Zondag, het muzikale project van Jelle Vinck en Tom Tritsmans. Een gedeelde liefde voor funk, soul en seventies pop bracht deze twee samen.

Johan Petit en Herwig Ilegems van MartHA!tentatief komen langs met hun voorstelling Hoe te leven?, waarin ze een handleiding voor het leven brengen. En met Vremds Koppel brengen rasacteurs Katrien De Becker en Johan De Paepe herkenbare, hilarische situaties. De bekende sopraan Emma Posman komt naar de Protestantse kerk. Boechoutenaar Floris De Rycker brengt met La Compagnia del Corpo Nero werk van Wilhelm Friedemann Bach.
Voor de kleuters hebben Mich en Raf Walschaerts een nieuwe versie van Akke Akke Tuut gemaakt, één van hun eerste cabaretvoorstellingen. Thomas Van Caeneghem en Lander Severins brengen de voorstelling op het podium. Voor kinderen vanaf tien jaar schreven Tom Schoonooghe en Brenda Froyen Pssst…, waarin ze het thema psychische problemen uit de taboesfeer halen. Tickets bestel je via www.boechout.be/vooruit of op de vrijetijdsdienst tijdens de openingsuren. Telefonisch kan je geen tickets aankopen. (EM / Foto Gemeente Nijlen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten