• 17/06/2024

Gouden Baksteen voor Skilpod uit Geel, vraag plaatjes aan voor jarig CC in Mol

GEEL –  Voor het vierde jaar op rij reikte Bouwunie tijdens het gala van de Gouden Baksteen drie extra prijzen uit aan bouwbedrijven, als stimulans om met veel enthousiasme en toekomstgericht te blijven ondernemen.

Leden van Bouwunie konden zich kandidaat stellen in drie categorieën. De jury nam alle kandidaturen onder de loep, selecteerde de beste dossiers en koos daaruit de winnaars. Viel onder meer in de prijzen: Skilpod als Geel (als initiator van het jaar , dit wil zeggen als jong, veelbelovend bouwbedrijf).

Skilpod werd zeven jaar geleden opgericht door Jan Vrijs (zie foto) en Filip Timmermans met een duidelijke visie: hoe kunnen woningen, van grondgebonden tot stapelbouw, als een product ontwikkeld en gefabriceerd worden én in de markt worden gezet met de ambitie tot internationale opschaling. Vrijs: ‘Mensen bouwen al decennialang huizen op dezelfde manier. Steen voor steen en volgens dezelfde methodes en technologieën. Dat gaat traag, is complex en steeds minder financieel toegankelijk. Bij Skilpod vetrekken we van een uitgewerkt product waar veel research en development aan is voorafgegaan.’

‘Op basis van onderzoek, prototyping, en jaren ervaring uit onze gerealiseerde projecten, zijn we tot een aanbod van woningen gekomen dat de beste prijs-kwaliteit met modern design samenbrengt. Het grondplan en de indeling hebben we al tot in de puntjes uitgewerkt, de bouwheer kiest nog de afwerking van de buitenkant en vloeren.’

‘Door enerzijds woningen te ontwikkelen als product, en anderzijds de volledige bouwketen te optimaliseren kunnen we snel en kostenefficiënt werken. Zo houden ons klanten tijd en geld over. Wij en onze klanten zien de woning niet langer als een statussymbool, maar wel als een lifestylesymbool.’

Andere prijzen gingen naar premier Alexander De Croo (Open Vld), winnaar van de Gouden Baksteen als persoonlijkheid van het jaar, Abis uit Varsenare als innovator en Vandebos Zlg Bouwonderneming uit Alken als motivator. Alle laureaten ontvingen elk een unieke award, speciaal voor de gelegenheid ontworpen en gemaakt door Lasman uit Gullegem.

Aanstaande zaterdag 6 februari blikt het Molse Cultuurcentrum ’t Getouw terug op haar 25 jarig bestaan. Je kan deze show online volgen via een livestream vanaf 14u30. Alle info vind je op https://www.getouw.be/voorstellingdetail/19242/radio-rewind. In de uitzending vertelt men fijne herinneringen, leuke anekdotes, verhalen van achter de schermen,… en draait men natuurlijk plaatjes uit de afgelopen 25 jaar. Maar de playlist maakt men graag samen met jou. Welke artiest speelde in het CC de pannen van het dak of van welk liedje krijg je nu nog kippenvel? Aan welk optreden heb je nog steeds fijne herinneringen?

Welke muziek moet met andere woorden zeker een plekje krijgen in de uitzending? Laat het weten via www.gemeentemol.be/radiorewind. Krijg jij evenveel ‘koekskes’ in je mond als de mannen van Droog Brood? En kan je het Cultuurcentrum dan ook nog een gelukkige verjaardag wensen? Maak er een filmpje van en bezorg het hen. Wie weet word je beloond met een Getouwcheque? Ontdek hier de challenge: https://www.facebook.com/watch/?v=873165570185846. (EM / Foto Bouwunie))

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten