• 27/05/2024

Katrien Schryvers (schepen voor sociale cohesie en welzijn) & Liesbeth Verstreken burgemeester van Zoersel

Goeiedag, zwaaien mag! Zoersel zet in op spontaan ‘goeiedaggen’

ZOERSEL – De gemeente Zoersel startte vandaag met een bijzondere campagne. Onder de slogan “Goeiedag, zwaaien mag!” wil de gemeente haar inwoners aanmoedigen om spontaan “goeiedag” te zeggen. Op de fiets, op een wandeling of tijdens het winkelen. De campagne is één van de pijlers in het project Zorgzame Buurten. Want een simpele “hallo” of “goeiedag” is een klein gebaar met een groot effect op een Zorgzame Buurt.
Inwoners uit deelgemeente Zoersel die vanmorgen hun voordeur openden, keken wellicht raar op bij het zien van een deurhanger met de slogan “Goeiedag, zwaaien mag!, “Goeiedag, knipogen mag!” of “Goeiedag, lachen mag”.

Leden van het college trokken namelijk samen met buurtcoach Johan Desmedt en een aantal vrijwilligers in alle vroegte op pad om de voordeuren in een aantal straten te voorzien van een uitnodigende deurhanger. Deze deurhangers vormen een onderdeel van een campagne waarbij Zoerselaars worden aangespoord spontaan goeiedag te zeggen. “Dit eenvoudige gebaar bevordert de sfeer en het gevoel van samenhorigheid in de straat”, vertelt schepen voor sociale cohesie en welzijn, Katrien Schryvers. “De deurhanger nodigt mensen uit om elkaar spontaan te begroeten. Dit kleine gebaar heeft een positief effect. Het kan zomaar uw dag goedmaken”, zegt de schepen. “Stel u voor dat u ’s ochtends naar de bakker loopt en iedereen die u tegenkomt, wenst u een “Goeiemorgen!” toe. Dat is toch een heerlijk begin van de dag?”

Zorgzame Buurt
“We lanceren de campagne niet toevallig in deelgemeente Zoersel”, vertelt schepen voor wijkwerking, Luc Kennis. “Het project Zorgzame Buurten, dat sinds vorig jaar loopt in deelgemeente Zoersel, oftewel wij(k) Zoersel, moet buren dichter bij elkaar brengen. De basis van een Zorgzame Buurt is mekaar kennen en er voor mekaar zijn. Een goeiedag helpt om die verbinding te maken. Ook al heb je mensen nog nooit gezien. Zo’n gebaar doet echt deugd en schept meteen een band”, vervolgt de schepen. “Uiteraard willen we niet dat ze enkel in wij(k) Zoersel “hallo” zeggen tegen elkaar. We roepen alle inwoners op om te zwaaien, knipogen en te lachen”, zegt de schepen.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten