• 14/06/2024

Goedgevuld online-programma en nieuwe tentoonstelling bij De Warande

TURNHOUT – Het lijkt een eeuwigheid geleden dat de theaterstoelen van de Schouwburg en Kuub nog gevuld werden met publiek in de De Warande. Sinds 30 oktober 2020 is er helaas geen liveprogramma meer. Momenteel blijven de zaaldeuren al zeker gesloten tot en met zondag 31 januari. Wat er daarna mag en kan is nog koffiedik kijken. Achter de schermen bereidt men een aantal scenario’s voor zodat men bij een nieuwe ‘go’ er onmiddellijk kan invliegen.

Ondertussen is het uitkijken naar de opening van de nieuwe tentoonstelling ‘MINSTENS 1 ½ UUR, EN TERUG’ van Peter Morrens op zondag 7 februari. Peter Morrens hanteert uiteenlopende beeldtalen: hij tekent en schrijft onder verschillende namen, maakt objecten en kunstenaarspublicaties, ontwikkelt performances en schildert en ontwerpt architecturale installaties. Al deze aspecten van zijn oeuvre brengt hij samen in één grote totaalinstallatie. Met ‘MINSTENS 1 ½ UUR, EN TERUG’ biedt Morrens de bezoeker geen overzicht van zijn werk, maar wel een inzicht. Wegens zijn ongeloof in chronologie of autonomie, toont hij zowel oude als nieuwe creaties. De tentoonstelling loopt tot en zondag 25 april. Gratis tickets kan je reserveren via https://www.warande.be/pQjOJS7/tickets-expo-peter-morrens.

Deze maand kan je elke vrijdagavond kijken naar ‘De Wereld Staat Stil’ van ‘Nuff Said: https://www.ccbe.be/dwss.  Soe Nsuki en Johan Petit ontvangen telkens drie gasten. Nu vrijdag zijn dat Erhan Demirci, die na zijn schoolvoorstelling ‘Tussen Friet en Kebab’ en zijn avondvoorstelling ‘Komt Goed’ momenteel Vlaanderen zou toeren met zijn nieuwe show ‘Wa Make’. Verder schrijfster Annelies Verbeke. Met haar debuutroman ‘Slaap!’ won ze meteen verschillende prijzen. Haar liefde voor korte verhalen maakt haar een voorvechtster van het genre. Tenslotte is er nog Judith Okon, die onder meer zingt bij Zap Mama, Selah Sue en Delvis. Ze studeerde jazz aan het Antwerpse Conservatorium en laat zich inspireren door de vrijheid en emoties die muziek kunnen teweegbrengen.

Op maandag 25 januari om 20u15 is er een nieuwe aflevering van Nagedacht online waarbij vaste moderator Joël De Ceulaer twee filosofen uitnodigt om over gebeurtenissen in de actualiteit te reflecteren. Het gesprek wordt naar goede gewoonte ingeleid door minister van staat Jos Geysels.

Auteur Leo Bormans schreef het pakkende en boeiende verhaal van de Afghaanse vluchteling Qadir Nadery. Stefan Perceval van HETGEVOLG vertaalde het boek naar een theatervoorstelling met Qadir zelf in de hoofdrol. In een intensief en emotioneel schrijfproces vinden schrijver en vluchteling elkaar. ‘Alsof twee bliksemschichten elkaar troffen’, zegt Qadir hierover. Volgens een Afghaans spreekwoord ontstaat er op dat moment een diamant. Te bekijken op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 januari, telkens om 20u15. Je betaalt tien euro per bubbel en kan tickets bestellen via www.warande.be.

Momenteel repeteren Danny en Pepijn Ronaldo voor hun nieuwe creatie ‘Sono Io’. Twee weken lang zijn ze aan het werk op het podium van de Schouwburg. De voorstelling gaat normaal vanaf maart op tournee. Samen met Lille, Beerse en Vosselaar wil De Warande deze lente ‘Sono Io’ presenteren in een circustent op het domein van Het Gielsbos in Lille. Je kan de trailer bekijken op https://www.facebook.com/watch/?v=3730374320338914. (EM / Foto De Warande)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten