• 23/02/2024

Goedele Van der Spiegel uit Edegem wordt administrateur-generaal Natuur en Bos

EDEGEM – De Vlaamse regering heeft Goedele Van der Spiegel (zie foto) gekozen als nieuwe administrateur-generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).

Van der Spiegel geeft al jarenlang het digitaliseringsbeleid van de Vlaamse regering mee vorm als Afdelingsverantwoordelijke bij Digitaal Vlaanderen.

Van der Spiegel start op zaterdag 1 juli en volgt daarmee Jos Rutten op, die de functie waarnemend opnam na de pensionering van Marleen Evenepoel.

Demir: ‘Goedele is de meest geschikte kandidaat om Natuur en Bos te leiden en ons daadkrachtig milieu- en natuurbeleid verder vorm te geven.’

Finaal werden de resterende kandidaten vanmiddag onderworpen aan eindgesprekken voor de kernministerraad (Jan Jambon – N-VA, Hilde Crevits – CD&V, Bart Somers – Open Vld,  Ben Weyts – N-VA) en vakminister Zuhal Demir (N-VA).

Die oordeelden gezamenlijk dat Van der Spiegel de beste kandidaat is, wat deze namiddag door de voltallige ministerraad bevestigd werd.

Van der Spiegel is 38 jaar, is industrieel ingenieur milieutechnologie van opleiding en heeft een postgraduaat aan de Antwerp Management School.

Van der Spiegel geeft al jarenlang het digitaliseringsbeleid van de Vlaamse regering mee vorm als Afdelingsverantwoordelijke bij Digitaal Vlaanderen.

In het verleden was ze CEO van Starkfisk, een bedrijf actief in digitale ecosystemen. Ze is eveneens bestuurder van Stichting Kempens Landschap en intercommunale Igean. In de gemeenteraad van Edegem zetelt ze voor de partij Groen. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten