• 14/04/2024

Goed nieuws voor fans van motorcrossterrein Hondapark in Olmen

OLMEN – Na de vernietiging door de Raad van State van de milieuvergunning voor het motorcrossterrein Hondapark in Olmen was Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vastberaden om de crossers en de sport uit de nood te helpen.

Ze herstartte de procedure op erg korte termijn, wat vandaag leidt tot een nieuwe omgevingsvergunning. Demir: ‘We laten deze sport niet in de steek.’

De vorige omgevingsvergunning werd niet vernietigd op basis van overlast of impact op de omgeving.

De Raad van State was van mening dat de toenmalige Vlaamse regering in 1999 ten onrechte de spoedeisendheid heeft ingeroepen bij de afdeling wetgeving van de Raad van State om binnen de drie dagen een advies te ontvangen voor haar regelgeving, wat destijds niet had mogen gebeuren volgens de Raad. Andere vernietigingsmotieven waren niet voorhanden.

Demir liet bijgevolg een herstelbeslissing voorbereiden met inbegrip van een nieuwe hoorzitting.

Ze werkte een nieuwe omstandige motivatie uit. Op basis van de geluidstudie is bovendien vastgesteld dat een overschrijding van de richtwaarden voor geluid mits milderende maatregelen remedieerbaar is.

Op het vlak van stikstof is de impact dankzij het stikstofdecreet als aanvaardbaar te beschouwen. De vergunning wordt op die manier verleend voor zeven jaar, dus tot 2031.

Demir: ‘Net zoals eerder in Lommel blijven we alles op alles zetten om in Vlaanderen deze prachtige sport mogelijk te maken.’

‘Als politicus moeten we de verantwoordelijkheid nemen om zaken mogelijk te maken, in plaats van zaken onmogelijk te maken. Ik sta aan de kant van de motorcross.’ (EM / Foto Gemeente Balen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten