• 27/05/2024

GO! Campus De Vesten ontving 450 toekomstige Einsteins, Herentals steunt 11.11.11

HERENTALS – Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Natuur en Wetenschap samen met GO! Campus De Vesten, een Wetenschapsdag voor de zesde leerjaren van lagere scholen uit Herentals en omgeving.

Vandaag werden meer dan 450 toekomstige Einsteins ontvangen op de campus. Zij proefden de hele dag van wetenschap in de brede zin van het woord.

Vele enthousiaste leerlingen namen deel aan uiteenlopende workshops: koken met kleurstoffen, Microbits, escaperooms, DNA-onderzoek, programmeren, CNC, EHBO, elektrische schakelingen, druktechnieken,…

Liv, een leerling van basisschool Willem Tell in Olen, vond het een geweldige ervaring. ‘Ik vind het enorm fijn dat we de school kunnen ontdekken.’

‘De workshops zijn super leuk en enorm leerrijk. Ik heb een echte slang mogen vasthouden. Ook hebben we geleerd hoe we een glas kunnen graveren.’

De leerkrachten en externen die workshops geven genieten ook steeds van deze dag. Zij doen hun uiterste best om de leerlingen warm te maken voor de wetenschap. Een leerrijke dag voor iedereen.

Vandaag vond YOUCA Day 2023, de vroegere Zuiddag, plaats. Meer dan 15 000 jongeren in Vlaanderen en Brussel gingen een dag werken in plaats van naar school te gaan.

Het is voor hen een ideale kans om competenties te versterken, een eerste werkervaring op te doen en hun steentje bij te dragen aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

Het loon dat ze vandaag verdienden, gaat naar een project van Plan International in Senegal rond het strijden voor genderrechtvaardigheid.

Herentals nam al meermaals deel aan Youca day. Ook dit jaar gingen zes jongeren aan de slag bij een stedelijke dienst.

Bart Michiels (CD&V), schepen voor internationale samenwerking: ‘Het stadsbestuur stelde zich door de deelname aan Youca day solidair op met het zuiden en het werk dat daar verricht wordt rond kinder- en jongerenparticipatie.

Dit kadert ook in de duurzame ontwikkelingsdoelstelling ‘kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen’, één van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen vanuit de VN, waarvoor stad Herentals zich mee engageert.

11.11.11 is de pluralistische koepel van bijna 100 (ontwikkelings-)organisaties die hun krach­ten bundelen voor het Zuiden.

De 11.11.11-actie is een gemeenschappelijke actie van deze organisaties samen met 375 plaatselijke comités van vrijwilligers.

In Herentals is het comité al jaren actief en organiseert het in de maand november, samen met de dienst internationale samenwerking en Herentals Mondiaal tal van activiteiten ten voordele van de 11.11.11-actie.

Ook dit jaar verschijnen er affiches in het straatbeeld, is er een deur-aan-deur verkoop in Noorderwijk en een geldinzameling aan de Herentalse supermarkten, een multiculturele brunch in zaal ‘t Hof op zondag 26 november en een stand in de bibliotheek. (EM / Foto Campus De Vesten)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten