• 14/06/2024

Gloednieuwe wandelgids ‘Op trot in Kapellen’ voorgesteld

KAPELLEN – Op Hemelvaartsdag vindt traditiegetrouw de feestmarkt plaats in Kapellen. Tegelijkertijd wordt het startschot gegeven van het toeristisch seizoen.

Het Erfgoedcentrum Hoeve Van Paesschen opende vanmorgen  de deuren en stelde een overzicht voor van het toeristisch aanbod van de gemeente Kapellen en omstreken. Luc Janssens (Open Vld, vierde van rechts op de foto), schepen voor toerisme, maakte van deze gelegenheid gebruik om de gloednieuwe wandelgids ‘Op trot in Kapellen’ voor te stellen.

In dit boekje vind je geen uitgestippelde route. Het brengt verrassende verhalen achter uiteenlopende wandelingen, die je met een gids kan ontdekken. Ga je graag op stap met je familie, vrienden of vereniging? En hou je van spannende, smeuïge, leuke of soms lugubere verhaaltjes onderweg?  Dan is het boekje ‘Op trot in Kapellen’ zeker een aanrader om dit samen met een gids te beleven.

Janssens: ‘De gemeente Kapellen heeft een twaalftal gidsen die je mee op verkenning nemen doorheen de gemeente. Deze gidsen liggen mee aan de basis van het boekje. Ik ben hen daar ook zeer dankbaar voor. Daarnaast hebben we nog vijftien gidsen die zich speciaal inzetten voor het loopgravenpad in het Mastenbos.’  

Kapellen telt ook negen  wandelpaden die op eigen initiatief kunnen bewandeld worden. Elk pad heeft zijn eigen brochure en acht zijn bewegwijzerd. De brochures kan je per stuk aankopen aan 0,50 euro per stuk of in een handig pakketje van negen voor drie euro in het vrijetijdsloket. Je kan ze ook gratis downloaden op www.kapellen.be.

‘Op trot in Kapellen’ is gratis te verkrijgen aan het vrijetijdsloket, Bruggeske 1 en ook op verschillende toeristische diensten in Kapellen en omliggende gemeenten.

Een gegidste wandeling duurt anderhalf tot twee uur. Voor een groep van maximum twintig personen bedraagt het tarief 75 euro. Voor een bezoek aan de Smoldersklok betaal je 50 euro.

Voor meer informatie kan je terecht in het vrijetijdsloket, Bruggeske – tel. 03 670 29 91 of via uit@kapellen.be –  www.kapellen.be

POLDERKE

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten