• 27/05/2024

Gezinshappening in Wilrijk, verwendag in bib Mortsel, seniorenweek in Kontich

WILRIJK – De Gezinsbond Wilrijk rondt de festiviteiten rond het 100-jarig bestaan op zondag 24 oktober af met een straatfeest aan het Huis van het kind, Sint-Camillustraat 95 (zie foto).

Hiermee wil men alle leden en sympathisanten nog eens extra bedanken. Voor de kinderen is er heel wat animatie voorzien met onder meer springkastelen, een balonnenclown en een Duplo speelhoek. Men voorziet een gezellige bar voor een drankje en een hapje. Iedereen is welkom tussen 15 en 17 uur.

Op zaterdag 23 oktober kan je je laten verwennen in de bib van Mortsel en profiteren van extra lange openingsuren. De bibliotheek blijft immers uitzonderlijk open tot 15.30 uur. Zo heb je niet alleen de tijd om uitgebreid boeken te kiezen en te lenen, maar kan je ook deelnemen aan één van de activiteiten.

Voor de allerkleinsten is er een gezellig vertelmoment of de minitheatervoorstelling ZZZZ. Kinderen en jongeren maken kennis met spannende, gekke werelden via virtual reality. Wie eerder van het creatieve type is, kan zijn fantasie erop loslaten en een eigen tote bag pimpen. Voor jong en oud is er de theatervoorstelling ‘De duizend ikken’ van Daan (hiervoor betaal je zes euro), gebaseerd op het ontwapenend mooie prentenboek van Siska Goeminne en Merel Eyckerman.

Voor de liefhebbers is er ook een tweedehandsboekenverkoop en iedereen wordt getrakteerd op een zoete verrassing. Ilse Lacante (N-VA), schepen voor vrije tijd: ‘Vorig jaar viel de Verwendag in het water omwille van corona, maar dat wordt dit jaar dubbel en dik goedgemaakt. Niet te missen dus.’ Meer info en tickets: www.mortsel.bibliotheek.be.

Het lokaal bestuur Kontich organiseert dit jaar een gemeentelijke seniorenweek. De organisatie gebeurt in nauwe samenspraak met de seniorenraad en het vrijwillig engagement van verschillende verenigingen. Lokaal bestuur Kontich nodigt alle senioren uit op de activiteiten die plaatsvinden tijdens deze seniorenweek.

Op maandag 15 november om 13 uur opent men met het Kontichs kaartkampioenschap voor senioren. Op dinsdag 16 november vanaf 14 uur vindt in Het Halfdiep het Kontichs lijndansfestival plaats. Tegelijkertijd is er een zitdansnamiddag in de Magdalenazaal, Magdalenastraat 21 en op woensdag 17 november om 14 uur een turnsessie op dezelfde locatie.

Tijdens de seniorenweek staat de ‘GOED-bus’ elke dag van 10 tot 16 uur bij LDC De Wilg in de Witvrouwenveldstraat. Iedere dag wordt een ander thema belicht, zoals continentiezorg, mobiliteit, zorghulpmiddelen, audiologie,… Er is een specialist aanwezig die kan luisteren en raad geven. Je kan er producten bekijken en beoordelen. Meer info op www.kontich.be/seniorenweek. Alle activiteiten zijn gratis, behalve deelname aan het kaartkampioenschap. Dat kost vier euro maar die krijg je bij aanvang van het kampioenschap terug in drankbonnen. De laatste inschrijvingsdatum voor het kaartkampioenschap is maandag 8 november. Voor de andere activiteiten is dat vrijdag 12 november. (EM / Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten