• 21/06/2024

Gevarieerde wandelroute door Duffel geopend, geschenkpakketten te winnen

DUFFEL –  Vandaag openden Isabel Glorie (N-VA), Duffels schepen van milieu en natuur, Rudy Bruylandts, directeur van Jeugdzorg Ter Elst en Ludo Bakkovens en Peter Geschier, conservators van Natuurpunt Oude Spoorweg en Goorbosbeekvallei de nieuwe wandellus ‘Langs Mosterdpot en Goorbosbeek’.

Deze wandelroute van 7,5 kilometer leidt je onder meer langs de speelnatuur van De Mosterdpot, het Mouriaubos, een blotevoetenpad, een graffitikunstwerk van artiest Dzia en de prachtige Goorbosbeekvallei. Lili Stevens (CD&V), schepen van toerisme: ‘Hiermee zetten we Duffel en de troeven die onze gemeente te bieden heeft extra op de kaart. Wie na de wandeling nog even wil bekomen of nagenieten met een hapje of een drankje kan het Fort van Duffel verkennen.’ Glorie: ‘Ik ben verheugd dat Duffel naast de al bestaande kleinere lussen en spelelementen nu eindelijk ook een gevarieerde lange wandellus ter beschikking kan stellen.’

De wandeling ‘Langs Mosterdpot en Goorbosbeek’ maakt deel uit van het herwerkte Wandelgebied Rivierenland, dat zich uitstrekt over de gemeenten Bonheiden, Duffel en Sint-Katelijne-Waver en stad Mechelen.

Steven Buelens, projectmedewerker recreatie bij Regionaal Landschap Rivierenland: ‘Met afstanden tussen twee en tien kilometer op verharde en onverharde paden heeft Wandelgebied Rivierenland voor ieder wat wils. Zo kan je de Dijle- en Netevallei, de natuurgebieden van het Pikhakendonk, de Hondsbossen en de Brede Zeyp ontdekken, maar krijg je ook heel wat bijzonder cultureel erfgoed te zien Denk maar aan de gotische Sint-Martinuskerk van Rijmenam, het kasteel van Zellaer, het groentemuseum ’t GROM, het domein Roosendael en de art nouveau wintertuin van het Ursulineninstituut.’

Sommige wandelingen zijn geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Naast de nieuwe wandelkaart zorgen de terreinsignalisatie en de infoborden voor een comfortabele wandeltocht. De wandelkaart is te koop voor vijf euro, de gps-bestanden zijn gratis te downloaden via www.rlrl.be/beleven/wandelgebied-rivierenland. Wandelgebied Rivierenland is een realisatie van Regionaal Landschap Rivierenland in samenwerking met  Toerisme Provincie Antwerpen, Natuurpunt, gemeenten Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver en Duffel en stad Mechelen.

Iedereen die deelneemt aan de wedstrijd in het kader van week van de Korte Keten, maakt kans op één van de vier geschenkpakketten ter waarde van 40 euro.

Luc Van Houtven (CD&V): ‘We organiseren voor het eerst een sociale media-actie om de week van de Korte Keten in de kijker te zetten. De wedstrijd is heel eenvoudig: deelnemen kan door een foto te nemen van het promostandje bij verschillende Korte Keten-partners in Duffel en deze aan ons te bezorgen. Zo maak je tot en met woensdag 31 mei kans op één van de vier geschenkpakketten. De vier winnaars worden begin juni uitgenodigd om hun geschenkpakket op te halen in het gemeentehuis.’

‘Tussen zaterdag 13 en zondag 21 mei zetten we tips op de gemeentelijke sociale mediakanalen over de exacte locatie waar je terecht kan voor het nemen van de foto. Een eerste locatie geven we alvast cadeau: onze Duffelse bibliotheek heeft een infostandje met allerlei boeken over het thema.’ In Duffel zijn er op dit moment acht korte keten producenten of initiatieven waarbij je rechtstreeks bij de partner producten kan aankopen. Een overzicht vind je op www.duffel.be/korteketen. ‘Op zaterdag 13 mei trappen we de wedstrijd én de week van de Korte Keten af. Het is dan ook World Fair Trade Day waardoor we lokaal kopen én eerlijke handel graag in de kijker zetten. Als Faire Gemeente willen we dagelijks inzetten op lokaal, duurzaam en (h)eerlijke handel.’ (EM / Foto Gemeente Duffel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten