• 21/06/2024

Getalenteerde kunstenaars zetten hun deuren open in district Antwerpen

ANTWERPEN – Vanaf vandaag zetten getalenteerde kunstenaars in district Antwerpen twee weekends de deur van hun atelier open voor nieuwsgierige kunstliefhebbers tijdens Open Ateliers.

Iedereen kan de overzichtstentoonstelling (mét livemuziek en performance art) bezoeken en van atelier tot atelier wandelen om er een praatje te slaan met de kunstenaars over hun werk.

Tijdens dit en volgend weekend stellen zo’n 55 kunstenaars en non-profit-galerieën hun deuren open van 11 tot 18 uur.

Open Ateliers geeft hen de kans hun werk te tonen in hun eigen atelier. Het ideale vertrekpunt voor Open Ateliers is de overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis aan de Waalsekaai. Daar kunnen bezoekers kiezen welke ateliers ze graag willen zien.

Deze editie wordt een deel van de tentoonstellingsruimte voorbehouden voor alle kunstenaars die iets creëerden rond Bezette Stad, het meesterwerk van Paul Van Ostaijen dat exact 100 jaar geleden verscheen.

De overzichtstentoonstelling wordt opgeluisterd met livemuziek en performance art. Morgen om 14 uur kan je gaan kijken naar een performance art van Denisa Teglas & Nina Moortgat, om 16 uur gevolgd door de woordkunst en dans van Telilly. Tot slot brengt Boryoko Nashu sfeervolle livemuziek op zondag 2 oktober om 17 uur.

Femke Meeusen (Groen), districtsschepen voor cultuur: ‘Ik raad iedereen aan om op basis van de overzichtstentoonstelling een programma op maat samen te stellen.’

‘Kunstliefhebbers kunnen van atelier tot atelier wandelen en kennismaken met verschillende kunstvormen en stijlen én met de kunstenaars zelf.’

‘Van schilderen, fotografie en beeldhouwkunst tot juweelontwerp en multimedia, er is een heel gevarieerd aanbod. Er valt ontzettend veel talent te ontdekken verspreid over heel district Antwerpen.’

De overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis is dagelijks open van 25 september tot en met zondag 3 oktober, telkens van 11 tot 18 uur.

Op  www.openateliers.be kan je een digitaal stadsplan met alle ateliers raadplegen. Wie liever een gedrukt exemplaar heeft, kan de gratis brochure oppikken bij een van de deelnemende kunstenaars of op de overzichtstentoonstelling.

Open Ateliers Antwerpen 2021 is een organisatie van het district Antwerpen, cultuurraad district Antwerpen en Anne Marie Parys. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten