• 24/06/2024

Geslaagde noodplanningsoefening Mortsel

MORTSEL – Vandaag vond er een grote noodplanningsoefening plaats op de terreinen van Zorggroep Multiversum in de Deurnestraat 252. Noodsituaties zijn eerder uitzondering dan regel, gelukkig maar. Toch is het zeer belangrijk om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een eventuele noodsituatie. Daarom moet er af en toe geoefend worden.

“Preventie en veiligheid zijn voor ons topprioriteiten. Daarom krijgt iedereen bij ons een brandopleiding en organiseren we regelmatig evacuatieoefeningen. Zo weet iedereen precies wat te doen in geval van nood. Onze coördinatiecel organiseert tafeloefeningen, maar een realistische inzetoefening zoals vandaag, met alle hulpdiensten samen, is veel effectiever. Alleen op deze manier leer je wie wat doet en hoe je efficiënt kunt samenwerken.” – Els Vanheusden (Algemeen directeur Zorggroep Multiversum)

Zowel de burgemeester, brandweer, politie als ziekenwagens waren massaal ter plaatse. Ook de relevante communicatiemensen waren aanwezig. De normale werking op Campus Amedeus werd zo min mogelijk verstoord.

“Als burgemeester ben ik eindverantwoordelijk voor onder meer de veiligheid op het grondgebied van de stad. Het zal dan ook niet verbazen dat ik realistische oefeningen zoals vandaag erg belangrijk vind. Het was een zeer geslaagde dag waarbij de verschillende disciplines mooi hebben samengewerkt en we de efficiëntie van het optreden bij noodsituaties nog verhoogd hebben. Ik bedank iedereen die aan deze dag heeft meegewerkt.” – Burgemeester Erik Broeckx (N-VA)

Foto’s stad Mortsel

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten