• 21/04/2024

Genieten van Coffee & Pastries in het hartje van de Antwerpse Wilde Zee

ANTWERPEN – Sinds begin juli kan je in hartje Wilde Zee te Antwerpen genieten van ‘Coffee & pastries’ bij Triliza. Koffiebar Triliza is een gezellige Griekse familiezaak van Konstantinos en zijn moeder. Konstantinos renoveerde het pand in de Groendalstraat 19 samen met zijn vader. Binnen vallen vooral de typisch blauwe kleuren van Griekenland op.

Je kan binnen zitten of één van de twee buitentafeltjes nemen. Konstantinos houdt zich voornamelijk met de drank bezig met lekkere koffie ’s of frisse frappe.

De huisbereide gebakjes zijn dan weer het werk van zijn moeder. Zoete gebakjes met walnoten  of een originele appelsienen pie. De hartige gebakjes zijn ook van haar hand. Hier gebruikt ze overwegend het filo deeg voor.  Met heerlijke vullingen zoals spinazie en feta. Traditionele mediterrane pies kom je ook tegen.

Mama vertelt dat ze de Griekse cultuur willen overbrengen naar Antwerpen.  De Antwerpenaar iets typisch Grieks laten ontdekken op een no nonsens manier.

De naam Triliza gaat terug naar een gezelschapsspel in Griekenland dat zeer veel gelijkenis vertoont met ons OXO-spelletje.

De zaak is alle dagen open van 10 tot 18 uur behalve op zondag. Uitzondering is de eerste zondag van de maand.

Gust CHARRIN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten